Blomkål er nok den grøntsag, jeg bruger mest i dagligdagen og det er næsten altid standard i indkøbsvognen under den ugentlige indkøbstur, da jeg altid kan finde en anvendelse for det. Blomkål som tilbehør er bare godt, er i forvejen én af mine ynglings grøntsager bare at spise dampet med en klat smør, men det kan så ufattelig mange andre ting. Hos os er blomkål ofte erstatning for kartofler både i varme og kolde retter, selvom jeg faktisk for længst er stoppet med at tænke det som en erstatning, men mere som en grøntsag i sin egen ret, der ligger meget bedre i min mave og er god for blodsukkeret.
No brainer tilbehør..
Et helt bagt blomkål bagt i ovnen er simpelthen så dejligt ukompliceret, at vi kan finde på at lave det når vi er på ferie, hvis der er en ovn. Når blomkålet er penslet med smør eller olie, skal det bare i ovnen og så kan man lave alt muligt andet, mens det hygger sig.
Blomkålsbechamel
er så god at man skal passe på med ikke at komme til at spise den under tilsmagningen – den er også super nem at lave og giver en herlig cremet lasagne.
Kold blomkålssalat.
Denne kolde blomkålssalat er er på bordet mange gange i sommermånederne, den er god både til lune frikadeller og grill-mad.
Gratineret blomkålsmos
kan forberedes dagen i forvejen, hvis man skal have gæster, den færdiggøres så bare i ovnen. Den kan også laves af en rest blomkålsmos, den smager godt til en bøf eller steg.
Blomkålsmos
i stedet for kartoffelmos, jeg tænker slet ikke over det mere, nu er det bare helt normalt. Men en god mos bliver altid taget vel i mod.
Sommersalat med urter
er den gode “tag med salat” dér hvor man før ville have medbragt en kold kartoffelsalat. Om sommeren spiser vi den ofte sammen med gode grill-pølser og den er perfekt i madpakken næste dag.Lette og luftige blomkålsris
smager godt til sammenkogte retter, eller kolde i en salat dagen efter. Jeg laver dem altid på panden, på den måde fordamper noget af væsken fra blomkålen, de bevarer lidt bid og bliver super luftige.LCHF fladbrød
med grøntsager kan laves i mange afskygninger, det er en god måde at få brugt de lidt grovere dele af et blomkålshoved, som f.eks. stokken. – Brug dine fladbrød som bund for en mini pizza.Familiefavoritten svensk pølseret
er super god med blomkål i stedet for kartofler, tilsæt eventuelt lidt chili, uuh det er godt !
Nu vi er ved pølserne så er slagter Bobs wienersalat med blomkål er helt genialt til frokost. Eller aftensmad på en varm dag.
Blomkålsrisotto
er nemt og lækkert tilbehør og ikke helt nå nervepirrende og langsommelig at lave som en almindelig risotto, men blomkålen skal stadig være al dente.
Blomkålssuppe med kylling og bacon.
Rosinen i pølseenden er en suppe – fyldig og lækker, den tager ingen tid at lave.
Skriv et svar