Løber du også nogen gange tør for madpakke ideer? Jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg synes er den nemmeste madpakke: Rester fra aftensmaden! Henrik spiser rester til frokost nok 90 procent af tiden og han siger, han elsker det. Det bliver simpelthen ikke nemmere end at lave en ekstra portion aftensmad og så øse op i en container, når man i øvrigt øser op til aftensmaden. Henrik har adgang til køleskab og en microbølgeovn på hans arbejde. Men også selvom man ikke har mulighed for at komme til at varme sin mad, så er der rigtig meget, der kan spises koldt. Det kan være en super god måde at komme i gang med LCHF på, så man ikke skal forholde sig til alle 3 måltider om dagen. Så kan man altid udvikle på frokosten, når man bliver lidt mere rutineret.Hvad så, hvis du ikke er så vild med varm frokost eller du bare ikke gider spise rester? Jeg giver dig her mine bedste frokostbud, som du finder dem hos nogle af Danmarks bedste LCHF/low carb bloggere. Her kommer:
20 LCHF madpakke ideer:
- En tærte kan være en rigtig god idé og kan sagtens spises kold. Denne her har en super simpel og effektiv tærtebund og lækkert fyld med bacon, æg og porrer. For diabetikere kan porer være lidt aggressive for blodsukkeret. Men man kan altid erstatte porerne delvis med f.eks. squash.
- Eller hvorfor ikke lave en tærte med en kødbund, det er da genialt og frem for alt virkelig mættende.
- Æggemuffins der kan laves i alle mulige afskygninger med dit eget favoritfyld.
- Den hurtige og helt indlysende løsning i madpakken er at bruge salatblade, kålblade osv. som underlag for dit pålæg, det er ikke særlig indviklet. Du kan stort set bruge det pålæg du plejer og er du helt på hælene. Kan du købe et salathoved og den mest kulhydratfattige mayosalat – tilsæt lidt andre grøntsager, hvis du har og jeg garanterer dig at du bliver mæt!
- De første mange måneder på LCHF overlevede jeg på grøntsagsbrød
jeg lavede dem i stakkevis og opbevarede i fryseren med madpapir imellem, så de var nemme og hurtige at tage op. Du kan spise dem med alt dit ynglingspålæg og – ja sågar som en lækker ostemad.
- Lækre wraps er også en god ting til madpakken. Du kan lave æggewraps, man laver dem bare som en pandekage og fylder dem med alt muligt godt. Du kan lave en god stak og opbevare dem i køleskabet og så bare rulle en ny med dagens ynglingsfyld, når du skal lave madpakke. De er super gode, hvis du vil leve på et minimum af kulhydrater.
- Går du og længes efter en sandwich, så lav dig eventuelt en grøntsagswrap.
Jeg laver mine med broccoli. De kan fryses og de er stabile rulles bare ind i madpapir som en rullekebab. Lav dem bare med det fyld du normalt ville bestille din sandwich med. Mange kolleger synes 1 man spiser totalt mærkelig mad når man spiser LCHF. Men denne grøntsagswrap er de bare misundelig over, for den ser mega sund ud og og smager godt.
- Lækker laksesalat med koriander og lime, som giver lidt længsel til asien.
- Karrykylling som salat. De gode smage fra karrykylling, blot som kold salat.
- Skinkesalat som vi kender den fra køledisken, her lavet med karse, der giver en dejlig smag.
- Arlas tunmousse lavet med smør er jo totalt perfekt på LCHF.
- En lækker rørt tunsalat er også god, her serveret i en æggewrap. De soltørrede tomater kan dog være lidt hårde ved blodsukkeret.
- Æggesalat, når du skal lave noget lækkert med det sidste du har i køleskabet. For en LCHF’er må aldrig gå ned på æg. Halve peberfrugter, hvor kernerne er taget ud, fungerer perfekt som underlag for denne slags salater. Her kan du også bruge salatblade og kålblade. Skal det gå rigtig stærkt tager du blot salaten med i en container og medbringer hvad du lige har af bidegrønt, tomater, agurker peberfrugt, bladselleri osv. og spiser det til.
- Frittata er en italiensk form for æggekage, som indeholder både grøntsager og protein i form af æg, ost og nogen gange også kød. Find dig en god grundopskrift og så er du i gange. Man kan lave helt ufatteligt mange variationer. Du kan endda bruge frittataen som en form for bund under f.eks. skinke og røget laks. Her er den lavet med spinat og feta.
- Frittattaen er også lækker lavet med squash og hytteost.
Personligt kan jeg lide den både varm og kold.
- Det kan godt lade sig gøre at spise noget der ligner helt almindelige madder på LCHF. Det kræver dog at du går igang med brøderstatningerne. I den helt lette ende af skalaen, nemt at lave og uden alt for mange specialprodukter finder du Oopsiebrød, på engelsk kaldet cloud bread, er et luftigt og let brød, det smager mere af omelet end af brød, men det smager ganske godt.
- Fladbrød med ost er nemmere at lave end oopsies og tilsat lidt kerner, synes jeg de smager meget hen ad franskbrød. Du kan smøre den bedste rejemad du kan forestille dig. Brug også opskriften til at lave landgangsbrød med.
- Paleobrød er fuldstændig ukompliceret at lave. Det er meget blodsukkervenligt og minder lidt om rugbrødsmadder. Det er tungt og tæt. Hvis du spiser den halve mængde af hvad du ville spise af rugbrød, burde du blive mæt. Væn dig til at spise mindre mængder, for det er et meget energitæt brød.
- Knækbrød med chia, er et lækkert kerneknækbrød, som ude over velsmag udmærker sig ved at være knasende og sprødt og det kan man godt have brug for. Hvis man pakker det i en separat container, så er det også fint til frokost.
- Madpakkeboller som er det brød vi spiser mest af, smager lidt som rugfler. Vi slæber det med på ferie, laver sandwich af det til stranden og spiser det ristet med ost til morgenmad. De kræver en del specialprodukter, men er nemme at lave. Hvis du er in it for life, så er det måske en fin afveksling.
Min opremsning er jo på ingen måde udtømmende, så det kunne være sjovt hvis I var med på at opremse jeres egne madpakke ideer, så vi kunne dele og inspirere hinanden.
Skriv et svar