Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

5 gode råd om LCHF brød

07/09/2016 By Dorrit Nørgaard 8 kommentarer

LCHF boller

Jeg har lyst til at dele mine erfaringer med noget af det mest omdiskuterede, forhadte og elskede i facebook grupperne, nemlig LCHF brød.

Hvis du en dag finder dig selv med en tallerken med  LCHF brød, protein og fedt, så husk at selv om den holder målet om ikke at spise ret mange kulhydrater, så er du alligevel på vildspor. Måske er du tilbage i et gammelt spisemønster, måske startede du på LCHF for at komme ud af præcis det spisemønster. LCHF handler om, at få grøntsager og uforarbejdede fødevarer til at spille så stor en rolle som muligt i din kost.LCHF madpakke

 

Ganske som med almindeligt brød er LCHF brød en bekvemmeligheds-løsning. Det er let at have med på farten. Det er let at lave i forvejen og have på frost eller køl, så det ikke fordærver. I den skuffe i fryseren, hvor Hatting boede før, bør der dog primært flytte frossent grønt ind, ikke LCHF brød.

Når det så er sagt, så kan gode LCHF-brøderstatninger også være med til at hjælpe dig i nødsituationer. Når du kommer helt fladmast hjem fra arbejde og bare ikke kan se dig ud af at skulle i gang med at lave mad. Så kan det være en hjælp at lave en pizzaburger af en frossen burgerbolle og spise noget salat ovenpå.

  • Jo længere tid det er siden, du har spist almindeligt brød jo bedre smager LCHF brød.

    2 andre årsager til at spise almindeligt brød ud over bekvemmelighed kan være; Det smager godt, og fodrer den evige trang til kulhydrater. For Henrik, der har diabetes 1, er der ikke den store forskel på om han spiser hvidt brød, eller spiser direkte af sukkerskålen. Mens du stadig er sukkerafhængig er der meget lille sansynlighed for, at du vil blive tilfreds på samme måde af et LCHF-brød, som du bliver af almindeligt brød. En kold tyrker uden brøderstatninger i starten er godt så smagen og trangen mister sit tag i dig.

  • Vær opmærksom på proteinmængden i LCHF brød.

    Mens æg og ost næsten altid er de største proteinkilder i LCHF brød, så er der også en del protein i det nøddemel, der er i de lidt mere avancerede LCHF brød. Hvis du gerne vil tabe dig, eller kontrollere dit blodsukker, så skal du huske, at du får en del protein i LCHF brødet. Afpas den proteinmængde, du spiser til måltiderne, hvis du spiser LCHF brød, ellers får du mere protein end du har brug for. -Fordi brødet er så kulhydratfattigt, kan du passende spise lidt grønt ved siden af.

  • Keep it simple. 

    Når man lige er startet på LCHF, kan man også have brug for lette løsninger. De sikre valg er grøntsagsfladbrød, som kan klappes sammen om pålæg til madpakken, toastes til panini og laves til mini-pizzaer. Spreder du fladbrøds-massen ud over en hel plade giver de dig mulighed for at lave familie-pizzaer og wraps med dit ynglingspålæg. Grøntsagsbrød er fryseegnede, de er svære at ødelægge og de fleste kan lide dem.

  • Det er smart at starte med at lave små portioner.

    Når du kaster dig ud i bageeksperimenter og det gør de fleste, så huske på! Hvis du tror, at du nok skal bage i samme forhold, som når du bager almindeligt brød, så tager du efter min mening fejl. Den første og vigtigste grund er, at der er sansynlighed for, at du ikke kan lide det, du lige har bagt. Low carb mel er dyrt og du bliver mega negativ, når du smider for 50 kroner LCHF brød i skraldespanden. Vent med at bage til fryseren, til du har fundet en opskrift, der virker for dig. Den anden grund er, at du ikke skal spise ret meget af brødet, for at blive mæt. Low carb mel, er stadig et raffineret produkt og det er ikke det du skal spise mest af på LCHF. Den tredie grund er, at jo mere du har bagt, jo større sandsynlighed er der for, at du falder i et gammelt spisemønster, der handler om at spise masser af brød og glemme grøntsagerne, fordi de er mere besværlige.

  • Vær opmærksom på hvorfor du savner brød ind imellem. 

    Dem der ikke lever efter LCHF principperne siger ofte: ” Det er ikke noget for mig – jeg kunne aldrig undvære brød!” Sådan føles det også og det er kulhydrat-afhængigheden, der taler for fuld skrue. Hvis du har været på LCHF i længere tid, så kan du måske godt komme til at savne brød af andre årsager. Vi danskere spiser f.eks. ofte brød når vi hygger os. Rundstykker er nok hyggebrød nummer 1. En fejring af en fødselsdag på arbejdspladsen kan således udvikle sig til en spørgetime, fordi man springer rundstykket over. Måske bekymrer man sig endeløst over, hvad søren man skal spise når man er inviteret til påskefrokost hos svigermor. Man kan blive træt af at svare på alle de udfordrende spørgsmål om, hvorfor man spiser som man gør. Man kan faktisk godt medbringe LCHF-brød, som en ren og skær afledning, hvis man ikke gider opmærksomheden omkring sin livsstil. Folk tænker “nå! hun spiser ikke gluten” så er den potte som regel ude. Du har måske din egne årsager til at længes efter brød. Hvis du kan blive opmærksom på dem, kan du bedre hjælpe dig selv.

LCHF landgangsbrød

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 5.954 times, 13 visits today)

Skrevet i: Brød, Comfort food, LCHF, Snacks, Tilbehør Tags: brød, guides, tilbehør

« Grillet hjertesalat med mormor-dressing
LCHF madplan uge 37 »

Kommentarer

  1. Karin skriver

    07/09/2016 kl. 22:32

    Så sandt så sandt det hele, og virkelig gode opskrifter du laver på brød! Tak for dem.

    Svar
    • Dorrit skriver

      07/09/2016 kl. 22:41

      Velbekomme ☺

      Svar
  2. Rikke skriver

    07/01/2017 kl. 16:07

    Hej har du nogen glutentfei boller opskrift 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      07/01/2017 kl. 16:45

      Jep – alle mind brød-opskrifter er glutenfri. Men denne her opskrift på boller er god og meget populær 🙂

      Svar
      • Rikke skriver

        22/02/2017 kl. 13:50

        Tak for svar har du på karysalg det man bruger til æg og sil 🙂

        Svar
        • Dorrit skriver

          22/02/2017 kl. 14:17

          Det har jeg desværre ikke Rikke ☺ men det bør jeg lave ☺

          Svar
  3. Malene skriver

    17/07/2017 kl. 09:46

    Kan man spise stenalderbrødet, som man kan købe i de her poser hvor der kun skal tilsættes æg og olie? Det er jo en del lettere hvis dette kan lade sig gøre i stedet for at skulle ud og købe 10 forskellige slags kerner og frø. Når man er studerende tænker man også lidt på pengebeløbet nemlig 😀

    Forresten, tak for en rigtig god og inspirerende blog! Jeg er ny i dette univers og er først ved at lære om dette er noget for mig, men som du også skriver. Brød ER virkelig svært at skulle undvære her i starten.

    Svar
    • Dorrit skriver

      17/07/2017 kl. 09:55

      Jeg mener at de der stenalderbrødsblandinger er ok, og som du siger, er de jo nemme og billige at komme i nærheden af. Jeg køber ofte kerner i Lidl eller ALDI, deres økologiske kerner er altid til at betale sig fra.Chiafrø, finder jeg ofte i Rema1000. Stenalderbrødet smager godt, men i øjeblikket spiser jeg mest det Kernebrød jeg har en opskrift på her på siden, det smager meget henad rugbrød. Jeg er glad for, at du finder bloggen brugbar. Pøj Pøj med den nye livsstil 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR