Så er jeg på den igen. Mit sidste eightie-forsøg, eightie skagen style var min hidtil bedste eightie-oplevelse. Idag handler det om en alt i én morgenmadsløsning. Gerne med lidt grønt til at starte dagen på og så naturligvis æg. Grundopskriften er den samme fra RavFood, men idag prøver jeg at bruge Pofiber istedet for HUSK.
Du skal bruge:
- 1 stk æg
- ½ dl pofiber
- 2 g bagepulver
- 20 gram mayo
- 1 nip havsalt
- 25 g cheddar
- 50 g frossen spinat
- 1 æg
Sådan gør du:
- Kom æg, mayo og salt i en skål
- bland pofiber og bagepulver
- bland det hele sammen og rør godt rundt
- brug et stykke bagepapir på bagepladen
- hæld dejen ud direkte på bagepladen – du skal gøre det med det samme så er dejen nemmest at fordele
- skub lidt til dejen, så den stadig danner en cirkel, men så den får en diameter på ca. 15 cm.
- forbages på 200 grader varmluft i 5 min
- tag din eightie ud igen og fordel den revne cheddar ud over den
- kram væsken af den optøede spinat og brug den til at lave en vold med langs kanten af din eightie
- slå til sidst ægget ud i midten, hvis lidt at hviden skulle smutte forbi spinaten, så sker der ikke noget ved det
- bages færdig ved 200 grader varmluft ca. 8-10 min, eller til ægget er sådan som du kan lide det.
Den blev spist med det samme med et par dryp hot sauce og lidt salt på toppen. Det var både velsmagende og nærmest lidt festligt LCHF morgenmad – selvom det var hurtigt at lave. Jeg tænker det godt kunne gå hen og blive en weekend morgenmad hos os. Eightie med pofiber bliver lidt tættere i krummen, men det var rigtig godt. Bunden bliver ikke sprød, så det var ikke sådan, at jeg tænker, at nu skal jeg lave pizza, men det gav fornemmelsen af at have “brød under”. Der er lidt mere kulhydrat i pofiber og jeg tror jeg skal prøve at kombinere pofiber og HUSK en dag for at se, hvilket resultat det så giver.
Skriv et svar