Hvis du er udfordret af travle morgener, eller ikke har så meget appetit om morgenen, så kan de her lækre pandekager meget vel være din redning. De er et spin-off på de kendte LCHF kesoplätter. Jeg har tilsat chiafrø, lidt grøntsager og feta. Pandekagerne laver du i forvejen, så er de klar til at lune i microen eller spise kolde på farten. De er lette og luftige, hurtige og nemme at lave og de indeholder alt hvad du har brug for. Hvis du vil tilføje lidt mere fedt og protein, kan du lave en sammenklapper med mayo og lidt skinke imellem – så er du igang med dagen..
Ca 10 stk
Du skal bruge:
- 4 stk æg
- 250 g hytteost, den fede udgave
- 1 spsk husk (den grønne)
- 1spsk chiafrø
- 100 g frossen spinat
- 100 g squash
- 80 g feta
- et nip peber
- 1 nip salt
- kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- klem væden ud af spinaten, klip det i små stykker med en saks
- bland alle ingredienser sammen
- lad blandingen trække i køleskabet i en halv time, gerne lidt længere
- rør rundt i blandingen igen
- steg pandekagerne i kokosolien, du kan lave dem store eller små som det passer dig bedst, men de er nemmest at vende hvis de ikke er alt for store, jeg bruger en stor pande og kan have 3 ad gangen.
- de skal steges ca. 5 min på hver side ved middel varme, undlad at pille for meget ved dem undervejs
Du kan sagtens variere med andre grøntsager og andre slags ost – jeg er lidt tosset med grøn ost og revet cheddar kunne også være en mulighed, så det skal jeg snart prøve. De er også en ganske udemærket snack eller som en lille ting til at glas rødvin.
Dejlig nem morgenmad, som er mit svage punkt.
Godt smager de 🙂
Tak 🙂 Det er dejligt at høre 🙂