“ÆG” af Anne Larsen Fadl’s Forlag (teksten indeholder affiliat links)
Jeg har fået tilsendt et anmeldereksemplar af Anne Larsens kogebog “ÆG” der udkommer i morgen fredag den 30. september 2016 på Fadl’s forlag.
Anne Larsen har skrevet en hyldest til ÆG. I bogen “ÆG” fortæller Anne Larsen om ægget og dets egenskaber. Æg kan jævne, tykne og creme. Bogen indeholder 75 lækre og inspirerende opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, desserter, snacks og bagværk, der alle tager afsæt i ægget. Du kan finde bogen her.
Budskabet er at, æg er god sund og nærende, mad der er tilgængelig for alle. Anne Larsen viser os nogen af de mange måder, man kan anvende æg på og viser at æg kan spille en rolle i alle dagens måltider.
Opskrifter med æg..
Anne Larsen udsendte sin første bog i 1997, hvor hun med stor succes lærte os allesammen at spise fedtfattigt. Nu anmelder jeg så én af hendes bøger på en LCHF blog. Anne Larsen er ikke så fedtforskrækket mere. Jeg har selv lavet Anne Larsens fedtfattige retter og hun har altid lavet forrygende velsmagende mad. Anne Larsen har også styr på klassikerne. Hun giver os sine versioner af klassiske retter med æg, lige fra Æg Benedict til Sol ovre Gudhjem. Har du ægte saucer på din bucket-list, eller skiller din Bearnaise, så er der også et nyttigt afsnit for dig. Anne Larsen gennemgår alle de klassiske måder at tilberede et æg på, samt et par frække nye måder, som du kan hygge dig med. Opskrifterne er bygget op om få gode ingredienser, så ægget kommer i super godt selskab. Bredden i bogen er skøn. Den favner opskrifter med æg til enhver lejlighed og pengepung.
Førstehånds indtrykket..
Bogen er en lækkerbisken i sig selv. Den er smuk, lækkert indbundet og signalerer: “Mig skal du bruge i mange år” Bogen er ikke særlig tekst tung og er skrevet med få velvalgte ord. Den er logisk opbygget med afsnit omhandlende de forskellige måltider på døgnet. Som en ekstra skøn detalje, er den udstyret med 2 bogbånd, et i gult og et i hvidt. Opskrifterne er lette og overskuelige at følge. Billederne er smukke og enkle, lækre at se på og giver læseren en fornemmelse af “at det her kan jeg også godt lave”.
Hvad synes jeg om bogen ÆG..
Jeg er vild med den. Jeg har bladret i den et par gange om dagen. siden jeg modtog den for en uge siden. For det første, kan jeg godt lide at se på billederne, de er enkle og uden en masse unødigt diller daller. Ved hver opskrift, er der en lille “mad-nørdet” kommentar, som man kan blive klog af. Jeg kender en del af opskrifterne fra min barndom, men havde bare havde glemt dem. Der er også mange fortolkninger af klassikere som jeg får lyst til at lave. Vigtigst af alt, minder bogen mig om, at hvis jeg bare har æg, så kan jeg altid lave et måltid, der er sundt og nærende.
Sådan kommer jeg til at bruge den:
Jeg ved, jeg kommer til at bruge bogen, når jeg ikke har fået købt ind og der kun er 4 æg i køleskabet. Jeg kommer også til at bruge den som inspiration, hvis jeg vil lave noget enkelt og delikat, hvor der er kælet for detaljen. Æg og LCHF hænger for mange uløseligt sammen og de fleste af bogens opskrifter, vil du kunne bruge direkte som LCHF mad. Kort sagt, det er en brugbar og inspirerende kogebog, af den slags man virkelig kan lave mad efter. – Og så dufter den på den helt rigtige måde af kvalitetsbog <3
Fakta:
Forfatter: Anne Larsen
Fotograf: Line Klein
Vejl. pris: 329,-
Sideantal: 213
Forlag: Fadl’s