Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Anmeldelse af “To sider af samme smag” af Jesper Vollmer

07/11/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

"To sider af samme smag" af Jesper Vollmer

“To sider af samme smag ” af Jesper Vollmer, Politikens Forlag.

Jeg har fået tilsendt et anmeldereksemplar af “To sider af samme smag” af Jesper Vollmer, der just er udkommet 2016 på Politikens Forlag.

Rustik//Opgraderet..

er undertitlen til kogebogen. I bogen vises i en rustik hverdagsudgave af en ret og en lidt mere sophistikeret/forfinet udgave, hvor der er kræset lidt mere om de enkelte elementer og anretningen er lidt strammere. Det er et ganske godt koncept til en kogebog at vise maden i de to variationer. Når man har tid og lyst, kan man så tage råvarerne et skridt videre og lave noget, der ser rimelig blæret ud på tallerkenen.

Spis som en konge.

Jesper Vollmer har de seneste 10 år været køkkenchef ved hoffet og ejer i dag firmaet RÅ. Det er en gastronomisk platform med bl.a. et fysisk madkoncepthus liggende ud til vandet i Allinge på Bornholm.

Jesper tager i hver opskrift udgangspunkt i 3 ingredienser f.eks. kylling, græskar og mandler. Disse 3 ingredienser bygger han så to retter op omkring. Ingredienslisten til den opgraderede udgave er lidt længere, end til den rustikke udgave. Men du behøver ikke bo i en storby for at få fat i det du skal bruge. Jeg vil sige at de fleste ingredienser i bogen, kan man finde i den lokale Brugs, måske med undtagelse af noget af fisken.

Bogen viser på en sjov måde, hvordan helt almindelige danske råvarer kan bruges i to forskellige tilberedninger og to forskellige anretninger.

20161107_104339

Førstehånds indtrykket..

Bogen er en indbundet og lidt maskulin sag. Hver opskrift har en ingrediensliste og en instruktion sat op side om side. Det er bare enormt praktisk. Opskrifterne er lette og overskuelige at følge. Billederne er smukke og enkle og viser til fulde “to sider af samme sag” Der er smæk på farverne og der er mange gode ideer til anretning i bogens billeder. Bogen er  logisk opbygget med afsnit omhandlende, snacks/appetizers, forretter, hovedretter og desserter. Det er overskueligt at finde det man skal bruge.

Hvad synes jeg om bogen “To sider af samme smag”

“To sider af samme sag” taler i høj grad til min egen kreativitet. Ideerne står i kø, når jeg kigger i bogen, som er visuelt meget lækker. Råvarerne er for de flestes vedkommende nogen jeg spiser med jævne mellemrum, her er de blot kombineret på nye spændende måder. Bogen giver lyst til at lave mad men også til at eksperimentere og udvikle. Hvis man  kan lide at have gæster, bruge timer i køkkenet og forkæle dem helt vildt, så har bogen skønne og tilgængelige opskrifter. Bogen formidler også fint at rustik hverdagsmad sagtens kan være både lækker og visuelt appelerende. Min kæreste var også vild med bogen, han bladrede den igennem og satte mærker ind, ved de opskrifter han synes jeg skulle lave, – det blev til mange skulle jeg hilsen at sige.

"To sider af samme smag" af Jesper Vollmer

Sådan kommer jeg til at bruge den:

Jeg kommer jo for det første til at lave en stor del af retterne, fordi Henrik har sat mærke ved dem. Bogen er meget praktisk, for mig som LCHF’er ikke drevet af kulhydrater. Når der forekommer komplekse kulhydrater, er det ganske ligetil at bytte dem ud med de alternativer vi plejer at spise i hverdagen. Vi vil gerne spise sæsonens råvarer. Derfor har jeg brug for inspiration til at spise dem på mange forskellige måder. Den inspiration kan jeg finde her. Mad skal for mig også fungere visuelt, og Jespers måde at bruge farver i sin madlavning er også temmelig skøn. Jeg kunne sagtens finde på at give bogen som gave – og jeg ville nok give den til en mand. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er bare en fornemmelse, at opskrifterne uden så meget bavl og krymmel passer godt til en mand. Jeg glæder mig til at følge Jesper Vollmer i hans spændende nye virksomhed “RÅ”, jeg forventer, han også i fremtiden kommer til at inspirere os til nye måder at bruge gode danske råvarer på.

"To sider af samme smag" af Jesper Vollmer

Fakta:
Forfatter: Jesper Vollmer
Fotograf: Columbus Leth
Vejl. pris: 300,-
Sideantal: 266
Forlag: Politikens

Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv jævnligt handler.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 625 times, 1 visits today)

Skrevet i: Drikke

« LCHF madplan uge 45
Laks med grøn top »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR