Der er stadig gode grønne asparges at få. De smager pragtfuldt i baconsvøb – enten som en LCHF snack, tilbehør til grill mad, eller som lidt godt til din morgenmad. Når der er asparges på tilbud, køber jeg et bundt, svøber dem i bacon og tilbereder dem på panden til baconen er brun og lækker. Jeg gemmer dem i køleskabet og tager dem frem, når morgenmaden skal have lidt ekstra eller madpakken skal pimpes.
Du skal bruge:
- 1 bundt asparges – vælg ikke de tyndeste – eller pak dem ind i bacon to og to
- samme antal skiver bacon, som asparges
- et drys sort peber
Sådan gør du:
- bræk det nederste af aspargsene, der hvor de selv vil knække – det nederste er for sejt til at spise
- vikl bacon omkring hver enkel asparges – det hænger fast af sig selv, men det må godt vikles lidt stramt
- steges på panden ved middel varme i 15-20 min
Det er nemt lige at lune dem på panden, hvis man har dem i køleskabet. Hvis jeg serverer sådan et par stykker til æggene til morgenmaden i weekenderne, så bliver jeg populær. Selv mennesker der ikke synes specielt godt om grøntsager elsker disse asparges og ungerne vil elske dem i madpakken. Du kan også med stor fordel grille dem eller lave dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min, hvis du skal have gæster og skal lave en stor portion.
Prøv også disse andre snacks med bacon:
Skriv et svar