En af sommerens lækkerheder er asparges – jeg tror det er en grøntsag de fleste kan lide – som børn mæsker vi os i høns i asparges hos vores bedstemødre, dermed udvikles en vis tolerance for asparges-smagen. Det er i alt fald min teori. Vikler du dem ind i bacon og serverer med æg, så får du den lækreste LCHF morgenmad. Hvis du godt vil have bacon om morgenen og ikke gider stå og stege det hver dag, så lav en omgang asparges med bacon, så er der både grøntsager og bacon. De smager godt kolde og hvis du luner dem på panden. Man kan lige pimpe madpakken – eller spise dem som snack. De smager fantastisk med alle slags æg – spejlæg, pocherede æg, eller scramblede æg. Her har jeg lavet dem med scramblede æg.
1 person
Du skal bruge:
- asparges i baconsvøb
- 2 æg
- 2 spsk fløde
- 1 nip salt
- lidt smør til stening
- lidt purløg til pynt
Sådan gør du:
- lun de asparges, du har lavet på forhånd, enten på panden eller i microbølgeovnen – eller start fra bunden, se hvordan du gør her:
- pisk dine æg sammen med piskefløden og 1 nip salt
- smelt smørret på panden, det skal ikke brune
- ved middel varme, hæld æggeblandingen på panden
- rør i æggeblandingen hele indtil den er fast og cremet på en gang
- anret æggene ovenpå dine lune asparges og klip lidt purløg ud over.
Det er en fantastisk lækker morgenmad, som man kan spise både til hverdag og fest. Asparges, æg og bacon er bare bedste venner. Hvis du vil tilføje lidt ekstra protein til dine æg og gøre dem ekstra luftige og lækre, så erstat piskefløden med hytteost – se hvordan du gør her.
Du kan spise du kan spise dine æg og asparges som de er, eller servere dem med en eightie, eller lave mine burgerboller lidt mindre og spise dem med koldt smør som tilbehør. – Sammen med en god kop kaffe. – Så er man klar til at tage hul på dagen.
Skriv et svar