Det er sæson for stenbider rogn, den danske “kaviar” signalerer forårets komme. Jeg synes det er vild luksus at spise de små fine fiskeæg, der eksploderer i munden og smager af hav og solskin. Oprindeligt var det min hensigt at lave nogle små fine blinis. Men i realiteten havde jeg ikke tid til at stå og nuldre med det. De grønne asparges, der har været i butikkerne hele vinteren, er også ved at blive forårs-spændstige, så derfor blev det til friske asparges med lækker sauce, smilende æg og stenbider rogn.
2 personer
Du skal bruge:
- 160 g asparges, grønne
- 40 g radise
- 30 g rødløg
- 2 æg
- 20 g dild
- 150 g stenbider rogn
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du:
- kog dine æg – mine var små, de fik 4½ min, så var de fine og bløde indeni
- knæk den seje bund af dine asparges – aspargsen knækker selv det rigtige sted
- damp dine asparges i 2 min i letsaltet vand
- hæld vandet fra og skyl aspargsene under den kolde hane, så tilberedningen stopper
- læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle
- lav din sauce følg denne opskrift
- smag saucen til med sennep, citronsaft og saltløget fint
- halvér forsigtigt dine æg
- anret saucen ovenpå dine asparges, tilføj æg og stenbider rogn, drys lidt rødløg ovenpå stenbiderrognen
- pynt med radisseskiver og frisk dild
Vi spiste retten som hovedmåltid, med et par skiver LCHF flute til og vi blev rigeligt mætte! Hvis du vil lave retten som en LCHF forret, passer det at lave halv portion per person, det ville være en virkelig festlig og delikat måde at starte påskemiddagen på. Vi drak et glas kølig hvidvin til. Sikke en dejlig afslutning på arbejdsugen!
Skriv et svar