Bacon dressing? den er god nok. I denne opskrift udnytter du baconfedtet til at lave en lækker sur sød dressing. Den kan peppe selv den kedeligste salat op. Jeg synes gerne der må være lidt ekstra bacon bare til drys. Hvis du skal ud og score, eller vil have en knap så kraftig dressing, så kan du lave den uden hvidløg.
Du skal bruge:
- 3 skiver bacon og eventuelt lidt ekstra til drys
- 1½ spsk æblecidereddike
- 1½ tsk dijon sennep
- 1 fed hvidløg
- 2-3 tsk sukrin gold
- peber
Sådan gør du:
- steg din bacon sprød, jeg stegte 3 skiver til dressing og 3 skiver til pynt.
- du skal bruge 3 spsk baconfedt, måske er du nødt til at stege lidt ekstra skiver bacon få et få nok, hvis din bacon er mager
- lad baconfedtet blive på panden og lad det køle en smule af. Fedtet må ikke være for varmt, når du tilsætter hvidløget
- pres dit hvidløgsfed ned i baconfedtet og rør godt rundt
- tilsæt dine øvrige ingredienser og rør rundt
- juster eventuelt dit sur/søde niveau med ekstra eddike eller sukrin gold
- hak 3 skiver bacon fint og tilsæt til dressingen
- smag til med peber
- hæld dressingen over salaten imens den stadig er lun
Når dressingen bliver helt kold, stivner baconfedtet, men dressingen er nem at gøre flydende i igen med en hurtig lille tur i microbølgeovnen. Det er en forholdsvis kraftig dressing, så jeg synes den rækker langt. Jeg synes især den gør sig godt sammen med tomat og andre lidt mere neutralt smagenden grøntsager, men kun fantasien sætter grænsen. Vi brugte dressingen sammen med denne tomat-bønnesalat.
Skriv et svar