Bagt blomkål kræver lige så lidt forberedelse som bagte kartofler. Ser det ikke bare flot ud? Jeg tænkte selv WOW! da jeg tog dette lækre blomkål ud af ovnen. Jeg havde ikke forventet det ville blive så fint brunt hele vejen rundt. Det er helt genialt tilbehør, der kan passe sig selv i ovnen, så man kan koncentrere sig om at lave andre ting imens.
Til 3-4 portioner
Du skal bruge:
- 800 – 1000 g blomkål, dansk, rå
- 3-4 spsk olivenolie
- 2 spsk kapers
- 3 spsk smør, saltet
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk dijon sennep
- lidt finthakket persille
- salt
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
- Fjern de groveste blade på blomkålshovedet
- sørg for at trimme stokken så blomkålshovedet kan stå plant
- skær et kryds i stokken, så bliver den lettere tilberedt
- sæt blomkålshovedet på en bageplade, eller i et ildfastfad
- pensl med olivenolien over hele overfladen, du kan også bruge en oliespray
- drys med lidt salt
- bag i midten af ovnen i en time
- hak kapers fint
- smelt smørret og bland med, sennep, citron, dijon sennep og hakkede kapers
- fordel blandingen ud over det færdige blomkål
- drys til sidst med finthakket persille
Vi spiste det til svinemørbrad, man kan skære af blomkålen som af en lagkage og det er mørt hele vejen igennem. Det er også fint bare at komme lidt smeltet smør og persille over til sidst, hvis man ikke er vild med kapers, men jeg synes det lidt syrlige og skarpe passer rigtig godt til det lidt søde blomkål.
Skriv et svar