Selv jeg gider ikke altid lave mad. Når jeg ikke gør det, laver jeg altid noget, jeg ikke skal tænke over og som kan passe sig selv. Karbonader paneret i flæskesvær er nemt. En klat købe-bearnaise. Imens passer spidskålen sig selv i ovnen. Mere enkelt og lækkert bliver det ikke. Bagt spidskål med bacon kræver kun nogle få snit med en kniv og sætter du dem i ovnen på et stykke bagepapir, så er opvasken også minimal. Kålen passer sig selv i ovnen og du har fri til andre ting.
3 portioner
Du skal bruge:
- 1 spidskålshoved (ca. 650 g)
- 6 skiver bacon
- lidt olivenolie til pensling eller en olivenoliespray, hvis du har
- salt og peber
Sådan gør du:
- tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
- del spidskålen i 6 lige store både
- læg dem med spidsen opad på bagepapir på en bageplade
- spray eller pensel med olivenolie
- del dine baconskiver på midten og læg to på hver spidskålsbåd
- bag i ovnen i 25-30 min
- krydder med salt og peber
Jeg lod mine spidskål blive mørke i spidserne, da jeg synes det giver en dejlig smag til retten. Lidt som når man har brunet hvidkålsrouletter på panden. Hvis du ikke bryder dig om den smag, skal du tage kålen ud lidt før.
hej – Du har lækre opskrifter, og endelig tror jeg , det er muligt at få min mand til at spise en del af dine forslag. Han har læst på eng. medie om kokosolie der er istand til at helbrede mange ting, så nu er han blevet meget interesseret i at spise på en anden måde…….
Jeg håber det virker …..
m.v.h.
Hej Elly
Jeg går i alt fald rundt og tror at mine opskrifter er mande-venlige. Henrik spiser i alt fald maden og brokker sig aldrig – snarere tvært imod. Faktisk siger han, at der er første gang i hans liv at han ikke oplever sult mellem måltiderne og han spiser ingen mellemmåltider. Jeg synes i alt fald I skal give det et skud, det sker der ikke noget ved – god fornøjelse med det 🙂
I min klasse laver vi masterchef. Vi valgte at lave denne “ret” med en burger. Vi vandt!!! Så jeg takker mange gange??
Tillykke med sejren ??det var da også en helt genial kombination ??
Ja da☺️
🙂