Blomkålsfladbrød kender de fleste nok brugt som pizzabund. De egner sig også fint til at lave sandwich og wraps med. Tilsæt hvidløg og ekstra ost på toppen, så har du et dejligt hvidløgsbrød.
6-8 stk
Du skal bruge:
- 650 g blomkål
- 75 g rød cheddar
- 1 spsk fiberHUSK
- 1 medium æg
- en lille håndfuld krydderurter
- evt. 2-3 spsk kerner eller nødder
Sådan gør du:
- skær det groveste af stilkene på blomkålen
- hak blomkålen i en foodprocessor eller riv den på et rivejern
- kom blomkålen i en skål, dæk med film og kom i microbølgeovnen i ca. 5 min afhængig af din microbølgeovnens effekt
- hæld blomkålen ud på et viskestykke og lad den køle lidt
- saml viskestykket om blomkålen og vrid så meget væske ud som muligt – pas på du ikke brænder dig
- kom blomkålen tilbage i skålen
- drys fiberhusk ud over overfladen
- tilsæt æg
- tilsæt hakkede krydderurter
- tilsæt den revne ost
- bland godt sammen
- form dine flad brød til den størrelse, der passer til det de skal bruges til
- jeg starter med at forme en bold og så presse den flad på bagepapiret
- glat kanterne på fladbrødet – skub den eventuelt lidt ind – hvis de er tyndere end resten af brødet risikerer du at kanterne bliver brændte, før resten er færdigt
- bages på bagepapir ved 200 grader varmluft i ca. 15 min eller til de er gyldne og lækre
- for ekstra faste brød – vend dem når de kommer ud af ovnen og giv dem 2-3 min ekstra
Når jeg bruger denne dej som pizzabund, vender jeg den altid og bage lidt ekstra, så bliver den mere fast og mindre fugtig. Blomkåls fladbrødene kan sagtens fryses. Læg mellemlægspapir imellem, så kan du slippe afsted med kun at tage et op ad gangen.
(Visited 9.477 times, 15 visits today)