2 portioner
Altankasserne bugner af persille, så det må vi kunne bruge til noget godt.. Der er også frisk sprød blomkål på markedet. Så den sidste kølige dag, inden det bliver sommer (har jeg bestemt) skal menuen stå på suppe. Det lyder godt nok helt tosset at spise suppe sidst i juni, men der er vist også noget med at man skal spise efter årstiderne, så suppe bliver det! Samtidig er det en ret der er super hurtig at lave – jeg tror man kan klemme den ned på en halv time, hvis man lige er lidt effektiv.
2 portioner
Du skal bruge:
- 200 gram blomkål
- 50 g forårsløg
- 40 gram bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 5 dl hønseboullion
- 1 dl fløde
- 2 stykker torsk – passende til protein til 2 personer. Jeg brugte ca. 250 gram.
- 10 gram mandelflager
- 2 spsk smør
- 2 spsk limesaft
- salt og peber
Sådan gør du:
- hak forårsløgene groft
- hak hvidløget groft
- smelt 1 spsk smør i en gryde og sauter forårsløg og hvidløg. De må ikke tage farve
- når løgene er blevet klare og blanke tilsættes 1 dl hvidvin, og det koger i et par minutter
- blomkålen deles i buketter og du gemmer ca. 40-50 gram. Resten puttes i gryden
- tilsæt hønseboullionen og lad det hele simre i ca. 10 min til blomkålen er mør
- Imens gør du fisken klar, lav to stykker, hvis stykkerne er lange og tynde, så fold eller rul dem sammen så portionerne bliver 4-5 cm høje
- varm ovnen op til 200 grader uden varmluft, læg fisken i et smurt ildfast fad, drys med lidt salt og sæt dem i ovnen i 20 min
- blend imens suppen med en stavblender til den er helt glat
- smelt 1 spsk smør – minus det du smurte fiskefadet med, i en lille pande, kom mandelflagerne heri og steg dem forsigtigt, til de er blevet lysebrune, giv dem et drys salt og sæt dem til side til at pynte med
- lige inden fisken er færdig tilsæt fløden til suppen og den varmes op til kogepunktet
- hak persillen og blend den i den færdige suppe lige inden servering
- smag til med limejuice, salt og peber
- skær tynde skiver af den rå blomkål, den skal give lidt knas til suppen
- anret suppen ved at lægge den rå blomkål i midten af en varm tallerken, læg fisken oven på, hæld forsigtigt suppe ned omkring fisken, så det ser pænt ud, pynt med mandelflagerne ovenpå fisken, sammen med lidt af den rå blomkål
- Jeg havde lidt suppe til overs, den serverede jeg i en lille kande ved siden af til at supplere med
Suppen ser ikke ud af så meget, men den er virkelig mættende og alt hvad man behøver på den sidste virkelig kolde dag i juni. Jeg fandt lidt dild og lidt purløgsblomster og så blev det en ganske smuk ret. – Og skal vi så ikke bare sige, at nu er det sommer!
Skriv et svar