Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Blomkålssuppe med torsk og persille

30/06/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

DSC_9431

foto – Dorrit Nørgaard

2 portioner

Altankasserne bugner af persille, så det må vi kunne bruge til noget godt.. Der er også frisk sprød blomkål på markedet. Så den sidste kølige dag, inden det bliver sommer (har jeg bestemt) skal menuen stå på suppe. Det lyder godt nok helt tosset at spise suppe sidst i juni, men der er vist også noget med at man skal spise efter årstiderne, så suppe bliver det! Samtidig er det en ret der er super hurtig at lave – jeg tror man kan klemme den ned på en halv time, hvis man lige er lidt effektiv.

2 portioner

Du skal bruge:

  • 200 gram blomkål
  • 50 g forårsløg
  • 40 gram bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl hønseboullion
  • 1 dl fløde
  • 2 stykker torsk – passende til protein til 2 personer. Jeg brugte ca. 250 gram.
  • 10 gram mandelflager
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk limesaft
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • hak forårsløgene groft
  • hak hvidløget groft
  • smelt 1 spsk smør i en gryde og sauter forårsløg og hvidløg. De må ikke tage farve
  • når løgene er blevet klare og blanke tilsættes 1 dl hvidvin, og det koger i et par minutter
  • blomkålen deles i buketter og du gemmer ca. 40-50 gram. Resten puttes i gryden
  • tilsæt hønseboullionen og lad det hele simre i ca. 10 min til blomkålen er mør
  • Imens gør du fisken klar, lav to stykker, hvis stykkerne er lange og tynde, så fold eller rul dem sammen så portionerne bliver 4-5 cm høje
  • varm ovnen op til 200 grader uden varmluft, læg fisken i et smurt ildfast fad, drys med lidt salt og sæt dem i ovnen i 20 min
  • blend imens suppen med en stavblender til den er helt glat
  • smelt 1 spsk smør – minus det du smurte fiskefadet med, i en lille pande, kom mandelflagerne heri og steg dem forsigtigt, til de er blevet lysebrune, giv dem et drys salt og sæt dem til side til at pynte med
  • lige inden fisken er færdig tilsæt fløden til suppen og den varmes op til kogepunktet
  • hak persillen og blend den i den færdige suppe lige inden servering
  • smag til med limejuice, salt og peber
  • skær tynde skiver af den rå blomkål, den skal give lidt knas til suppen
  • anret suppen ved at lægge den rå blomkål i midten af en varm tallerken, læg fisken oven på, hæld forsigtigt suppe ned omkring fisken, så det ser pænt ud, pynt med mandelflagerne ovenpå fisken, sammen med lidt af den rå blomkål
  • Jeg havde lidt suppe til overs, den serverede jeg i en lille kande ved siden af til at supplere med
DSC_9426

foto – Dorrit Nørgaard

Suppen ser ikke ud af så meget, men den er virkelig mættende og alt hvad man behøver på den sidste virkelig kolde dag i juni. Jeg fandt lidt dild og lidt purløgsblomster og så blev det en ganske smuk ret. – Og skal vi så ikke bare sige, at nu er det sommer!

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.752 times, 5 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Alt i én, Drikke, Fisk, Hverdagsmad, LCHF, Supper Tags: blomkål, Fisk, Suppe

« Roastbeefsalat med peberrodsdressing.
Stegt flæsk med blomkålsmos og citronsalat »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR