Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Blomkålschowder med kylling og bacon

04/09/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

20150903_182458

Efter 14 dages dejlig ferie i Egypten, er det tilbage i trædemøllen og så slår det altså hårdt, at det virker som om det er blevet efterår på de 14 dage vi var væk. – Men så er det jo blevet suppevejr!

Chowder er en cremet suppe ofte lavet med kartofler og bliver typisk serveret med en lille pakke salte kiks, som man brækker i stykker og bruger til at tykne suppen med. – her hopper vi over kartoflerne og kiksene, men resten af konceptet fejler absolut ingenting. Denne version er super hurtig at lave og kyllingen kan sagtens skiftes ud med hvid fisk eller rejer, men så skal de først tilsættes de sidste 5 min af tilberedningen og så ville jeg nok vælge en god fiskefond istedet for kyllingefond.

20150903_165844

3 portioner

Det skal du bruge:

  • 200 g bacon
  • 200 g kyllingefillet
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g forårsløg
  • 150 g hokkaido
  • 150 g bladselleri
  • 1 liter kyllingefond
  • 100 g flødeost, jeg brugte den fra Lidl
  • 200 g blomkål
  • 1 stk laurbærblad
  • smør til stegning
  • en håndfuld persille
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Skær dine grøntsager fint i tern på 1½ x 1½ cm
  • skær kyllingen i tern på samme størrelse
  • hvidløget hakkes fint
  • steg bacontern til de er sprøde – husk at gemme dit baconfedt til at stege i en anden dag
  • smelt smørret i en gryde ved middel varme, det må ikke tage farve
  • tilsæt kyllingetern, sautér dem i 5 min, de skal ikke tage farve
  • tilsæt forårsløg, hvidløg og bladselleri – sautér i yderligere 5 min
  • tilsæt hokkaido og kyllingefond – bring det til kogepunktet og lad det simre i 2 min
  • tilsæt blomkål og flødeost, bring suppen til kogepunktet igen og lad det simre i 2 min
  • smag på grøntsagerne – jeg kan godt lide dem med lidt bid, vil du have dem blødere skal suppe bare simre lidt længere
  • lige inden serveringen hakkes persillen og kommes i gryden, så den giver smag, men bevarer sin grønne farve
  • drys med bacontern og server

DSC_9942

Hvis man har snittet alle grøntsagerne, er retten super hurtig og nem at lave, du kan eventuelt gøre det dagen i forvejen eller om morgenen. I LCHF supper kan jeg godt lide at bruge hokkaido i stedet for gulerødder. Det tilføjer en smuk farve, en smule sødme og indeholder kun 4,2 g brutto-kulhydrat. Jeg skræller den ikke med mindre skrællen ikke er pæn, – da skrællen smager godt og tilberedes hurtigt. Hvis du anskaffer dig en god tæt container og har adgang til microbølgeovn på din arbejdsplads, er suppen også dejlig til frokost.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.209 times, 2 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Alt i én, Comfort food, LCHF, Supper, Ultra hurtigt

« Fisk med avocadosause
Græsk krydderi »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR