Efter 14 dages dejlig ferie i Egypten, er det tilbage i trædemøllen og så slår det altså hårdt, at det virker som om det er blevet efterår på de 14 dage vi var væk. – Men så er det jo blevet suppevejr!
Chowder er en cremet suppe ofte lavet med kartofler og bliver typisk serveret med en lille pakke salte kiks, som man brækker i stykker og bruger til at tykne suppen med. – her hopper vi over kartoflerne og kiksene, men resten af konceptet fejler absolut ingenting. Denne version er super hurtig at lave og kyllingen kan sagtens skiftes ud med hvid fisk eller rejer, men så skal de først tilsættes de sidste 5 min af tilberedningen og så ville jeg nok vælge en god fiskefond istedet for kyllingefond.
3 portioner
Det skal du bruge:
- 200 g bacon
- 200 g kyllingefillet
- 1 fed hvidløg
- 50 g forårsløg
- 150 g hokkaido
- 150 g bladselleri
- 1 liter kyllingefond
- 100 g flødeost, jeg brugte den fra Lidl
- 200 g blomkål
- 1 stk laurbærblad
- smør til stegning
- en håndfuld persille
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skær dine grøntsager fint i tern på 1½ x 1½ cm
- skær kyllingen i tern på samme størrelse
- hvidløget hakkes fint
- steg bacontern til de er sprøde – husk at gemme dit baconfedt til at stege i en anden dag
- smelt smørret i en gryde ved middel varme, det må ikke tage farve
- tilsæt kyllingetern, sautér dem i 5 min, de skal ikke tage farve
- tilsæt forårsløg, hvidløg og bladselleri – sautér i yderligere 5 min
- tilsæt hokkaido og kyllingefond – bring det til kogepunktet og lad det simre i 2 min
- tilsæt blomkål og flødeost, bring suppen til kogepunktet igen og lad det simre i 2 min
- smag på grøntsagerne – jeg kan godt lide dem med lidt bid, vil du have dem blødere skal suppe bare simre lidt længere
- lige inden serveringen hakkes persillen og kommes i gryden, så den giver smag, men bevarer sin grønne farve
- drys med bacontern og server
Hvis man har snittet alle grøntsagerne, er retten super hurtig og nem at lave, du kan eventuelt gøre det dagen i forvejen eller om morgenen. I LCHF supper kan jeg godt lide at bruge hokkaido i stedet for gulerødder. Det tilføjer en smuk farve, en smule sødme og indeholder kun 4,2 g brutto-kulhydrat. Jeg skræller den ikke med mindre skrællen ikke er pæn, – da skrællen smager godt og tilberedes hurtigt. Hvis du anskaffer dig en god tæt container og har adgang til microbølgeovn på din arbejdsplads, er suppen også dejlig til frokost.
Skriv et svar