Jeg kan nogen gange gå helt kold, når jeg tænker på LCHF tilbehør. Pludselig kan jeg ikke finde på noget. Jeg har gået og rumlet lidt med at efterligne en risotto. For blomkålsris må jo kunne udsættes for nogenlunde den samme proces som risottoris, bare knap så lang tilberedningstid. Jeg prøvede det af i aftes og resultatet var langt over forventning. Champignonerne blev stegt med hvidløg og herbes de provence, som jeg havde fået af en veninde, der havde været i Nice. Det klædte dem i den grad godt! Duften var fuldstændig fantastisk.
2 personer
Du skal bruge:
- 150 g champignon
- 1 mellem fed hvidløg
- 15 g finthakket forårsløg
- 300 g blomkål
- ca. 20 g parmesan ost
- 0,5 dl hvidvin
- 1 -1½ dl kyllingefond (ikke for salt)
- 3 spsk piskefløde, fløde 38%
- 1 spsk persille
- 1½ tsk herbes de provence
- smør og olivenolie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du:
- Hvis du skal have en bøf til, så start med at stege den og lad den hvile mens du laver risottoen
- lav dine blomkålsris – det gøres lettest i foodprocessoren
- skær dine champignons i skiver
- steg dem lysebrune i smør og olivenolie på en pande
- lige inden de er færdige, tilsættes presset eller finthakket hvidløg og provencekrydderi, hvidløget må ikke blive brunt, det skal bare vendes rundt i champignonerne og have en smule mild varme, så det afgiver sin aroma
- tag champignonerne af panden og sæt dem til side
- vask ikke panden, tilsæt blot en klat smør og lidt olievenolie og lad det smelte
- tilsæt dine blomkålsris og din hvidvin, panden må ikke være så varm at blomkålen tager farve
- lad hvidvinen koge væk, mens du rører i blomkålsrisene
- tilsæt halvdelen af din kyllingefond og lad den koge ind, mens du rører i risene
- tilsæt lidt mere kyllingefond og lad det også koge ind, dine blomkålsris, skal være møre, men der skal være bid i dem, når de er færdige, måske behøver du ikke bruge al kyllingefonden
- lige inden dine ris er færdige, tilsætter du de finthakkede forårsløg, fløden og river parmasanen ud over, rør rundt og lad fløden koge ind, så dine ris er let cremede, men ikke våde
- smag til med salt og peber
Anretning:
- Anret din risotto med blomkålsrisene som bund og champignonerne ovenpå som pynt, drys med hakket persille og riv lidt ekstra parmesan udover
Vi spiste en højrebsbøf til, men blomkålsrisottoen kan sagtens spises som tilbehør til mange andre slags kød. Det var en herlig fredagsmiddag, fordi det var lækkert og hurtigt at lave. Det meste af arbejdet med denne ret ligger i en smule forberedelse af grøntsagerne, selve tilberedningen tager ca. 5 min for champignons og 10 min for blomkålsrisene.