Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF blomkålsrisotto med champignon

13/02/2016 By Dorrit Nørgaard

LCHF Blomkålsrisotto med champignon

 Jeg kan nogen gange gå helt kold, når jeg tænker på LCHF tilbehør. Pludselig kan jeg ikke finde på noget. Jeg har gået og rumlet lidt med at efterligne en risotto. For blomkålsris må jo kunne udsættes for nogenlunde den samme proces som risottoris, bare knap så lang tilberedningstid. Jeg prøvede det af i aftes og resultatet var langt over forventning. Champignonerne blev stegt med hvidløg og herbes de provence, som jeg havde fået af en veninde, der havde været i Nice. Det klædte dem i den grad godt! Duften var fuldstændig fantastisk.

2 personer

Du skal bruge:

  • 150 g champignon
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 15 g finthakket forårsløg
  • 300 g blomkål
  • ca. 20 g parmesan ost
  • 0,5 dl hvidvin
  • 1 -1½ dl kyllingefond (ikke for salt)
  • 3 spsk piskefløde, fløde 38%
  • 1 spsk persille
  • 1½ tsk herbes de provence
  • smør og olivenolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Hvis du skal have en bøf til, så start med at stege den og lad den hvile mens du laver risottoen
  • lav dine blomkålsris – det gøres lettest i foodprocessoren
  • skær dine champignons i skiver
  • steg dem lysebrune i smør og olivenolie på en pande
  • lige inden de er færdige, tilsættes presset eller finthakket hvidløg og provencekrydderi, hvidløget må ikke blive brunt, det skal bare vendes rundt i champignonerne og have en smule mild varme, så det afgiver sin aroma
  • tag champignonerne af panden og sæt dem til side
  • vask ikke panden, tilsæt blot en klat smør og lidt olievenolie og lad det smelte
  • tilsæt dine blomkålsris og din hvidvin, panden må ikke være så varm at blomkålen tager farve
  • lad hvidvinen koge væk, mens du rører i blomkålsrisene
  • tilsæt halvdelen af din kyllingefond og lad den koge ind, mens du rører i risene
  • tilsæt lidt mere kyllingefond og lad det også koge ind, dine blomkålsris, skal være møre, men der skal være bid i dem, når de er færdige, måske behøver du ikke bruge al kyllingefonden
  • lige inden dine ris er færdige, tilsætter du de finthakkede forårsløg, fløden og river parmasanen ud over, rør rundt og lad fløden koge ind, så dine ris er let cremede, men ikke våde
  • smag til med salt og peber

Anretning:

  • Anret din risotto med blomkålsrisene som bund og champignonerne ovenpå som pynt, drys med hakket persille og riv lidt ekstra parmesan udover

LCHF blomkålsrisotto med champignon

Vi spiste en højrebsbøf til, men blomkålsrisottoen kan sagtens spises som tilbehør til mange andre slags kød. Det var en herlig fredagsmiddag, fordi det var lækkert og hurtigt at lave. Det meste af arbejdet med denne ret ligger i en smule forberedelse af grøntsagerne, selve tilberedningen tager ca. 5 min for champignons og 10 min for blomkålsrisene.

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.216 times, 2 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, Tilbehør, Ultra hurtigt Tags: blomkål, champignon, ost, tilbehør

« LCHF madplan uge 6
LCHF madplan uge 7 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR