I lang tid har jeg gået og pønset på at lave Bøf Stroganoff. Jeg skulle bare lige finde det rigtige kød. Pludselig var den der i “Stop madspild” sektionen! De perfekte strimler af oksekød til Bøf Stroganoff og weekend, der egner sig fremragende til simremad.
3 portioner:
Du skal bruge:
- 300 g skært oksekød – gerne i stimler
- 100 g bacon i tern
- 250 g champignon
- 50 g løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl kalveboullion
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 spsk tomatpasta
- 2 tsk paprika
- 75 g cremefraiche 38%
- smør og olivenolie til stegning
- salt og peber
- evt. lidt frisk persille til drys
Sådan gør du:
- skær løget i tynde skiver
- skær champignons i skiver
- steg bacontern til de er halvt færdige i en gryde
- tilsæt løg og champignons og steg til løg og champignons er bløde og møre og baconen sprød
- hæld blandingen ud af gryden og brun kødstrimlerne i smør tilsat lidt olivenolie
- når kødet er brunet, tilsæt 1 fed finthakket hvidløg – hvidløget skal ikke stege, men kun afgive aroma
- hæld bacon/løg/champignon op til kødet i gryden
- tilsæt kalve bouillon, tomatpasta, paprika og worcestershire sauce.
- lad kødet simre i 1-1½ time ved lav varme
- rør i det af og til, hvis det mangler væske, så tilsæt mere boullion
- inden serveringen tilsættes cremefraiche, det skal bare lige varmes igennem, ikke koge, for så skiller det
- smag til med salt og peber
Vi spiste vores Bøf Stroganoff med blomkålsmos og et drys af frisk persille. Du kan også spise den med bønnemos eller blomkålsris. Mulighederne er mange, for denne seriøst lækre sauce leverer varen fuldt ud. På denne regnfulde efterårsdag, kaldte retten på en god mos, for den ultimative comfortfood oplevelse.
(Visited 1.763 times, 4 visits today)
Skriv et svar