I min søgen efter LCHF hummus, forsøgte jeg mig forleden med at lave den på en base af broccoli i stedet for kikærter. Ud over det gjorde jeg, som jeg plejer når jeg laver hummus. Resultatet blev en meget mættende grøntsagsbaceret hummus med dejlig smag af hvidløg og citron. Hummusen er ikke så proteinrig som en almindelig hummus lavet på kikærter, til gengæld har den så også kun en brøkdel af kulhydraterne, som du normalt finder i originalen.
Jeg anvendte den lidt anderledes, end jeg normalt ville bruge en hummus. Vi spiste den kold sammen med en svinekotelet med bagte tomater og lidt ristede pinjekerner, for at give det hele en smule bid. Henrik spiser ikke lam, men jeg tænker at grillede lammekoteletter ville have været helt genialt at servere i selskab med hummussen.
3 portioner
Til humussen skal du bruge:
- 350 g broccoli
- 3 spsk tahin
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 mellem fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- salt og peber
- lidt olivenolie, hvis du ønsker lidt ekstra sundt fedt
Til svinekoteletter med bagte cherrytomater skal du bruge:
- 175 g cherrytomater
- 450 g svinekoteletter
- 30 g pinjekerner
- salt, peber og paprika
- smør og eller kokosolie til stegning
- et drys frisk hakket persille
Sådan laver du hummussen
- del broccolien i buketter
- kog den mør, mellem 10 og 15 min i letsaltet vand
- lad den dryppe godt af i en sigte mens den køler af
- Når broccolien er kold køres den cremet i en foodprocessor sammen med presset/fintrevet hvidløg, citronsaft, tahin og spidskommen
- smag til med salt, peber, evt. ekstra citron og eventuelt lidt olivenolie
- lad den gerne trække i nogen timer
Sådan laver du koteletterne og de bagte tomater:
- rist pinjekernerne på en tør pande, pas på de ikke brænder på, lige pludseligt går det stærkt
- krydder koteletterne, jeg brugte salt peber og paprika
- brun koteletterne et par minutter på hver side ved høj varme
- sidste gang du vender dem kom tomaterne delt i buketter på panden sammen med koteletterne
- sæt panden i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 10 min
- tag panden ud af ovnen og lad koteletterne hvile i 5 min i panden
Anretning:
- smør lidt hummus ud på en tallerken
- anret koteletten ovenpå hummussen
- pynt med tomaterne
- drys med pinjekerner
- med en ske, fordel stegeskyen fra panden ovenpå koteletten og hummussen
- drys med persille og lidt friskkværnet peber
Jeg forestille mig at humussen vil lækkert tilbehør når grill-sæsonen endelig går i gang. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, da smagen bliver bedre af, at den trækker lidt. Den er også velegnet til at medbringe i madpakken.
Skriv et svar