Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

LCHF hummus med broccoli

20/02/2016 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF Hummus

I min søgen efter LCHF hummus, forsøgte jeg mig forleden med at lave den på en base af broccoli i stedet for kikærter. Ud over det gjorde jeg, som jeg plejer når jeg laver hummus. Resultatet blev en meget mættende grøntsagsbaceret hummus med dejlig smag af hvidløg og citron. Hummusen er ikke så proteinrig som en almindelig hummus lavet på kikærter, til gengæld har den så også kun en brøkdel af kulhydraterne, som du normalt finder i originalen. 

Jeg anvendte den lidt anderledes, end jeg normalt ville bruge en hummus. Vi spiste den kold sammen med en svinekotelet med bagte tomater og lidt ristede pinjekerner, for at give det hele en smule bid. Henrik spiser ikke lam, men jeg tænker at grillede lammekoteletter ville have været helt genialt at servere i selskab med hummussen.

3 portioner

Til humussen skal du bruge:

  • 350 g broccoli
  • 3 spsk tahin
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • salt og peber
  • lidt olivenolie, hvis du ønsker lidt ekstra sundt fedt

Til svinekoteletter med bagte cherrytomater skal du bruge:

  • 175 g cherrytomater
  • 450 g svinekoteletter
  • 30 g pinjekerner
  • salt, peber og paprika
  • smør og eller kokosolie til stegning
  • et drys frisk hakket persille

Sådan laver du hummussen

  • del broccolien i buketter
  • kog den mør, mellem 10 og 15 min i letsaltet vand
  • lad den dryppe godt af i en sigte mens den køler af
  • Når broccolien er kold køres den cremet i en foodprocessor sammen med presset/fintrevet hvidløg, citronsaft, tahin og spidskommen
  • smag til med salt, peber, evt. ekstra citron og eventuelt lidt olivenolie
  • lad den gerne trække i nogen timer

Sådan laver du koteletterne og de bagte tomater:

  • rist pinjekernerne på en tør pande, pas på de ikke brænder på, lige pludseligt går det stærkt
  • krydder koteletterne, jeg brugte salt peber og paprika
  • brun koteletterne et par minutter på hver side ved høj varme
  • sidste gang du vender dem kom tomaterne delt i buketter på panden sammen med koteletterne
  • sæt panden i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 10 min
  • tag panden ud af ovnen og lad koteletterne hvile i 5 min i panden

Anretning:

  • smør lidt hummus ud på en tallerken
  • anret koteletten ovenpå hummussen
  • pynt med tomaterne
  • drys med pinjekerner
  • med en ske, fordel stegeskyen fra panden ovenpå koteletten og hummussen
  • drys med persille og lidt friskkværnet peber

LCHF hummus

Jeg forestille mig at humussen vil lækkert tilbehør når grill-sæsonen endelig går i gang. Den kan med fordel laves dagen i forvejen, da smagen bliver bedre af, at den trækker lidt. Den er også velegnet til at medbringe i madpakken.

LCHF hummus

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.084 times, 19 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, Tilbehør Tags: Broccoli

« LCHF madplan uge 7
LCHF madplan uge 8 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR