Denne broccolisalat med blåbær er hele pakken. Den ser godt ud og smager godt! Salaten er liberal LCHF, for der er blåbær i, men den holder sig fint indenfor vores grænse på max. 12 g brutto kulhydrat pr. måltid. Det med at putte bær i en salat, er faktisk en fin måde at tillade sig selv lidt bær på. På denne måde kommer det ikke så let til at tage overhånd, som hvis du bruger dem i en dessert. Til gengæld betyder det alverden for smagen af din salat, efter min mening. Blå birkes klæder salaten båden visuelt og smagsmæssigt.
3 portioner
Til salaten skal du bruge:
- 75 g blåbær
- 250 g broccoli
- 100 g rød peber
- 30 g rødløg
- 10 g birkes
Til dressingen skal du bruge:
- 3 spsk god olie
- 1½ spsk eddike
- 1½ tsk dijon sennep
- 3 tsk sukrin gold – kan erstattes af rørsukker, hvis du spiser sukker
- salt og peber
Sådan gør du:
- jeg brugte kun det grønne af brocolien – resten (stokken osv.) har jeg gemt til wrap, for dem kan jeg altid bruge til fryseren
- skær broccolien i fine skiver
- skær den røde peber i fine tern
- hak rødløget i fine tern
- bland alle ingredienser til dressingen og smag til med salt og peber
- bland det hele sammen, grønt, dressing und alles og tilsæt blåbær og gem lidt til pynt
- anret salaten pynt med drys af blå birkes og de sidste blåbær
Dressingen er fin at gemme til madpakken og smager virkelig dejligt frisk. Jeg skal lave den snart igen, mens der stadig er dejlige danske blåbær i butikkerne, for salaten går til lidt af hvert. I aften spiste vi den til svinekoteletter med oste-spinat topping – det var bare mega lækkert og en virklig smuk ret, som jeg faktisk godt ville være bekendt at servere for gæster.
Skriv et svar