Broccolisalat er en god gammel traver fra 90’erne. I min optik holder den stadig. Den er sprød og lækker og der er et drys af bacon, det kan jo nærmest ikke gå galt. Vi spiser denne let opdaterede LCHF broccolisalat i en lettere opdateret udgave med blue cheese dressing. Det er vel nærmest voksenudgaven..
Denne salat indeholder en lille smule syrligt æble, som vi kun spiser i meget små mængder, da det indeholder for mange kulhydrater og giver hurtige blodsukkerstigninger. I små mængder, blandet op med andre grøntsager og en fed dressing, så kan vi spise ganske lidt uden det går helt amok. Det er noget man må prøve sig lidt frem med, for det er individuelt, hvordan man reagerer.
3 portioner
Ingredienser
- 400 g broccoli
- 50 g syrligt æble (kan udelades hvis du kører super striks)
- 50 g rødløg
- 50 g valnødder
- 100 g bacontern
Blue cheese dressing
- 75 g cremefraiche 38%
- 75 g mayonaice
- 50 g danablue
- 1 ½ tsk sukrin gold
- 1 tsk æblecidereddike
- salt og peber
Sådan gør du:
- skær stokken af broccolien – bare det groveste og gem det til eksempelvis broccolisuppe eller grøntsagswrap
- hak broccolien så den passer til det du kan lide – personligt er jeg ikke vild med at den er for grov
- skær æble i små tern, så det gør det muligt at fordele det jævnt gennem hele portionen, så man får et lille stykke æble med hver mundfuld
- steg baconen sprød
- hak valnødder groft
- hak rødløg fint
- mos danablue godt sammen med mayonaisen, så der ikke er så mange klumper tilbage
- bland de øvrige ingredienser til dressingen i ost/mayo-blandingen. Alternativt kan du smide det hele i en minihakker og give det en omgang, Smag om den skal have salt og peber
- Hæld den ud over den hakkede broccoli og æblerne og vend det godt rundt, så broccolien er jævnt dækket af dressingen.
- Drys salaten med bacon, rødløg og valnødder
Salaten kan sagtens laves dagen i forvejen og den er super fint til madpakken og skovturen, hvis nu du ikke er så vild med grøn ost, så udelader du bare den, så har du den klassiske version.
Jeg har skrevet, du skal bruge syrlige æbler, dels fordi det smager godt, men også fordi de udenlandske virkelig søde varianter, som f.eks. Pink Lady må være tæskefulde af sukker. Hvis du kører super stiks, så lad være med at komme æble i, men en lille smule æble er som sagt en luksus vi tillader os engang imellem i en salat – det er noget af en smagssensation, når man ikke er vant til det. Men der går måneder imellem jeg kommer i tankt om at købe det, fordi det simpelthen ikke er en del af mit mindset mere.
Salaten indeholder en del protein i sig selv, fordi broccoli er ret proteinrigt. Desuden er der jo også ost og bacon. Salaten er lækker til en rest kold steg af en art eller i blandet koldt kyllingekød.
Prøv også broccoli karryslaw hvis du bare generelt er glad for karry, eller som en variant af traditionel broccolisalat.
Data fra Madlog 1 portion incl. æble.
Energi: 604 kcal, Protein: 19 g, Kulhydrat: 9,6 g, Fedt: 54 g.
Data fra Madlog 1 portion uden æble:
Energi: 597 kcal, Protein 19 g, Kulhydrat 8 g, Fedt: 54 g.
Skriv et svar