Cheeseburger suppe er en LCHF klassiker og den egner sig fortræffeligt til at lave i Crock-pot. Faktisk er dette den bedste version af cheeseburger suppen jeg har lavet, smagen bliver virkelig perfekt i Crock-pot. Cheeseburger suppen kan laves med mange forskelige slags grøntsager, så den er fin at lave, når der skal ryddes op i grøntsagsskuffen.
6 portioner:
Du skal bruge:
- 500 g hakket oksekød
- 200 g bacon i tern
- 400 g hakkede Tomater, Best Discount
- 100 g bladselleri
- 75 g forårsløg
- 200 g peberfrugt
- 200 g selleri, rod
- 2 fed hvidløg
- 150 g revet rød cheddar
- 150 g flødeost 60+
- 11 dl grøntsags- eller oksefond
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- salt og peber
- eventuelt lidt johannesbrødkernemel til jævning
Sådan gør du:
- steg bacontern, gem fedtet til at stege andre ting i
- brun oksekødet på en varm pande, jeg bruner en halv pakke ad gangen
- skær bladselleri i 0,5 cm skiver
- skær knoldselleri i tern
- skær forårsløg i 0,5 cm skiver
- skær peberfrugt i tern
- hak eller pres dine hvidløg
- kom det hele op i gryden sammen med oregano og timian, gem eventuelt en smule bacon til at drysse med
- tilsæt fond
- start gryden på lav og sæt timeren på 8 timer. Har du mindre tid kan du sætte gryden på høj og sætte timeren på 4 timer
- når der er en halv time tilbage kommes flødeost og revet cheddar i
- rør rundt engang imellem, så osten bliver jævnt fordelt i suppen
- smag til med salt og peber
Jeg havde bagt boller af burgerbolle opskriften og lavet 8 stk i stedet for 6 stk. Henrik fik én til hans suppe. Jeg spiste bare suppen og blev alligevel stop mæt. Når suppen laves i Crock-pot bliver oksekødet helt mørt, det er ganske simpelt en vidunderlig suppe. Jeg frøs resten ned i portioner. Vi har begge adgang til microbølge ovn på vores arbejde og det er en hurtig og nem madpakke.
Data fra Madlog i 1 portion uden brød.
Energi: 447 kcal. Protein: 33 g. Kulhydrat: 7,4. g Fedt: 32 g.
Jeg fik aldrig skrevet, at jeg fik Crockpot’en hjem til jul og har fået afprøvet cheeseburger-suppen og lakrids-grisen ????
Jeg er især meget glad for suppen. For dælen, den smager godt! Har lige skrevet indkøbsliste for den skal i gryden igen her i weekenden ????
Grisen var også god – sikke noget lækkert mørt kød. Jeg stod nærmest og spiste af gryden ???? Har gemt resterne af kødet for det smager rigtig godt i burgerboller ????
I morgen skal jeg afprøve pølse stroganoff så herfra skal lyde et stort tak for lækre opskrifter ????
Hvor er det dejligt at du er glad for din Crock-pot 🙂 Når man får sådan én, så får begrevet mørhed en helt ny dimension 🙂 smagen når en helt anden dybde, som man slet ikke kan forklare 🙂 Jeg er lige kommet hjem fra ferie i solen, så nu vil jeg finde på noget lækkert at komme i min egen crock-pot, for det trænger man bare til her i kulden 🙂
Hvor stor er 1 portion? Tænker ift Madlog beregningen 😀
Der er 6 portioner i hele opskriften. Jeg deler altid bare portionerne ud med et decilitermål – 2 til måltidet. 2 til madpakke og 2 til fryseren. Så en portion er 1/6 del af opskriften.