Mon du elsker jordbær ligesom jeg? Man kan godt spise lidt af dem på LCHF, men går man amok får man præcis de tømmermænd (sukker-hunger), man fortjener. Hvis nu vi skulle give dem følgeskab af en klassisker, hvorfor så ikke servere den chia a’la mande som vi spiser til jul? Mandler tilføjer lidt at tygge på, fløden giver fylde og bærrende fantastisk friskhed og sommer-fornemmelser.
Ca. 5-6 portioner
Du skal bruge:
- 3-3½ spsk chia frø
- 2 dl kokosmælk, light, Santa Maria
- 40 g smuttede mandler
- 1 ½-2 dl piskefløde
- 1/2 vanillestang
- 2-3 tsk sukrin gold
- 1 nip salt
- 300 g friske jordbær
Sådan gør du:
- hæld kogende vand over mandlerne, lad det stå i 2-3 min til skallen har løsnet sig, hæld vandet fra og smut mandlerne
- hak mandlerne – groft eller fint, som du kan lide det.
- mål chiafrøene op i en skål og bland med kokosmælk og mandler og en knivspids salt
- de første 5 min skal du røre i det engang imellem
- konsistensen skal blive tyk, som kold risengrød – jeg lod det trække i køleskabet en halv times tid
- flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud af den
- bland vanillekornene sammen med lidt af sukrinen, så de ikke klistrer for meget sammen
- kom sukrin og vanille i chia blandingen og rør rundt
- pisk fløden stiv
- bland fløden i chia-blandingen
- pil blomsten af dine jordbær, hvis de er lidt sure, så skær dem i kvarte og bland med 1-2 tsk Sukrin Gold og lad dem marinere lidt
- Anret i et glas med lidt jordbær i bunden, kom chia a’la mande ovenpå og slut af med jordbær og lidt mandelflager på toppen
Jeg har tilføjet lidt ekstra fløde og lidt ekstra sukrin i forhold til den originale opskrift. Jordbærene er noget mere syrlige end kirsebærsauce og der er forholdsvis flere bær, end når man spiser den med kirsebærsauce, derfor lidt ekstra fløde. Henrik syntes portionerne var for små, men det er nok nærmest et udtryk for en generel holdning han har til desserter 🙂 Men altså chia a’la manden og jordbærene klædte hinanden virkelig godt, så det var en rigtig dejlig sommerdessert.
Skriv et svar