Jeg har altid været tosset med at se Masterchef Australia, efter min mening er det top underholdning, dejligt fri for amerikansk krukkeri og med fokus udelukkende på god mad, gode smage og hvad der rør sig lige her og nu indenfor moderne kogekunst. Chokolade mousse med olivenolie stammer herfra og er legendarisk i Australien.
Når man en sjælden gang skal spise lidt friske bær, er denne chokolademousse den perfekte ledsager, både smagsmæssigt, men også blodsukker-mæssigt.
Her er opskriften i min egen udgave – den er lavet med Easis mørk chokolade sødet med stevia, den smager godt er dejlig kulhydratfattig.
4 små portioner
Ingredienser:
- 75 g mørk chokolade jeg brugte den fra Easis, der er sødet med Stevia (adlink)
- 1/2 dl olivenolie
- 1,25 dl piskefløde
- 6-12 dråber N!CK’s stevia drops med chokolade eller 1-2 tsk sukrin melis (adlink)
- evt. lidt ekstra fløde og kakaonips til pynt, sammen med lidt friske bær (adlink)
Sådan gør du:
- smelt chokoladen over vandbad – sørg for chokoladen smelter stille og roligt og ikke bliver for varm.
- rør din favorit-sødning i
- rør olivenolien i den smeltede chokolade
- vent til chokolade og olivenolie blandingen er afkølet til kropstemperatur – ellers tager du pusten fra fløden, når du vender den i
- pisk fløden stiv, hvis du ikke er så vild med mørk chokolade, kan du søde fløden lidt.
- vend den stiftpiske fløde i chokolade/olivenolie
- hæld på portionsglas eller i en skål og sæt det på køl
Tag moussen ud af køleskabet 30 min inden servering, det gør underværker for konsistensen. Jeg foretrækker at anrette moussen i individuelle glas. På den måde undgår man tumult, når den skal serveres og det er en meget smukkere anretning. Moussen her blev serveret med en smule flødeskum, friske hindbær, halverede brombær og et peppermynteblad.
I går var den bare til hygge på altanen på én af de allerførste, længe ventede, sommeraftner i Danmark. – og smagen – den sad lige i skabet!
Er du faldet af LCHF-vognen og finder dig selv med sukkertrang, parat til at gøre noget desperat, så prøv denne olie-shot/chokolade pakke. den skuffer dig ikke, ligeledes synes jeg den er rigtig god til tømmermænd, eller hvis man er præmenstruel!
Er du mere til en traditionel mousse, så prøv denne mousse, jeg har lavet den med lys chokolade, men den kan sagtens laves med mørk også 🙂
Data fra madlog for 1 portion, uden fløde og bær:
Energi: 292 kcal, Protein: 1,7 g, Kulhydrat: 4,6 g Fedt: 30 g
Indlægget indeholder affiliate links.
Når der er affiliate links i en tekst på bloggen, betyder det at bloggen tjener en lille kommision, hvis du køber noget via et af vores links. Dette koster ikke ekstra for dig. På denne måde er du med til at støtte driften af bloggen og det er nemt for dig at finde frem til produkter vi omtaler. Vi omtaler kun produkter, vi bruger i vores dagligdag og vi henviser kun til shops, hvor vi selv handler jævnligt.
Øv øv øv min mousse skiller selvom jeg havde kølet chokolade af?
Det kunne tyde på at din chokolade er blevet varmet for meget op