Et godt stykke kød kalder på en god sauce. Det er ikke nødvendigt at jævne sin sauce, men det kræver lidt mere tålmodighed og kærlighed at reducere den til en god smag og konsistens, men så får man også en sauce der smager så fuglene synger. Denne portion, synes jeg, rækker til 2 personer til 2 gode bøffer, men jeg indrømmer blankt, at vi skrabte gryden helt ren (man kunne desværre ikke få ansigtet ned i den). Det er altså ikke, fordi jeg er en fedte-røv med saucen, men når smagen er så intens, så kræver jeg personligt ikke så store mængder, men der må du finde frem til dit eget behov.
2 portioner
Du skal bruge
- ½ dl hvidvin – kan erstattes af kyllingefond
- ½ dl kyllinge-fond
- 30 g danablue eller anden blåskimmel ost
- 1 dl fløde
Sådan gør du:
- hvidvin, kyllingefond og danablue kommes i en gryde, det skal småboble så det reducerer langsomt og osten opløses, rør lidt engang imellem
- når du har ca. halvdelen tilbage i gryden, tilsætter du fløden, så skal det småboble igen, indtil fløden også er reduceret til ca. det halve, det er dig, der bestemmer hvornår smag og konsistens passer – men pas på med at over-reducere, så bliver det simpelthen for stærkt
- du kan smage til med salt og peber og eventuelt lidt persille
Hvis du har valgt et tilbehør til din bøf der også kræver lidt opmærksomhed fra din sauce, så ville jeg nok bare lave dobbelt portion. I aftes spiste vi grillet hjertesalat til bøffen med tomat, olivenolie og balsamico, så hjertesalten kaldte ikke så meget på sauce, da den havde sin egen dyppelse 🙂
Skriv et svar