At handle ind er the never ending story! På det seneste har jeg ikke lavet madplan andet end fra dag til dag. Det kan jeg mærke jeg bliver stresset af, så nu skal der andre boller på suppen. Jeg handler normalt de samme 2-3 steder, men hvad nu hvis man skulle handle til ugen i blot én forretning? Det ville i alt fald spare tid.
I dag udforskede jeg ALDI – jeg gjorde det søndag morgen i fred og ro for andre handlende, det er et godt tidspunkt for mig. Forinden havde jeg orienteret mig i deres tilbudsavis og lavet en løselig madplan med plads til justeringer.
Mit forhold til ALDI er, at jeg ikke handler der ret tit, de fleste ALDI forretninger i DK er lidt trætte. Men i Viborg har vi en ny fin forretning. Jeg har handlet en del i ALDI i Australien, hvor forretningerne er vildt store og virkelige flotte og hvor de også har et godt udbud af dagligvarer. Noget jeg egentlig godt kan lide ved ALDI, er at de er eksotiske på den tyske måde. Det vil sig at jeg nogen gange finder varer som jeg ikke kender på forhånd, det tiltaler mig.
Jeg måtte lige tage et billede af indkøbsvognen – for den var ret blæret og god at køre med.
Når man skal handle LCHF, er der nogle sektioner, det ikke kan betale sig at bruge tid på, -f.eks. brød, kager, og juice – fortsæt blot forbi dem. Jeg var lige kort forbi mel og gryn, og kunne konstatere, at der var masser af økologiske frø og kerner at få for en billig penge, i dag manglede jeg dem dog ikke Jeg tilbragte lidt tid i sektionen med pålæg og pølser. Aldi har en del godt pålæg til billige penge. Jeg købte ind til tapas på lørdag, en lækker italiensk salami, prosciutto, kabanossi, sammen med en valnøddebolle, oliven og lidt danablu og macadamianødder, bliver det et kongemåltid. Jeg købte også forskellige pølser til grillen, med meget lavt kulhydratindhold og æg fik jeg også til en ok pris.
Videre til mejeriprodukterne. Aldi har et ok udvalg af forskellige oste, der er til at betale sig fra. Der var mange jeg ikke kendte, men man behøver ikke gå ned på ost. Jeg endte med at købe en danablue, fordi den er god til salater, på brød og til sauce. Derudover en Emmentaler som jeg skærer i stave og komer i madpakken og en pakke ostehaps, der er praktiske fordi de ikke behøver at komme på køl. Resten af mejeri-udbuddet er basic – der var fløde og smør, så går det jo alt sammen, men creme fraiche 38% var der ikke noget af desværre.
I frugt og grønt, var der fine friske varer, jeg købte 3 slags kål, grøntsager til salat og et net avocado til madpakken– især blomkålene var super flotte. Der er et ok basisudvalg og så kan man jo altid gå til den tyrkiske grønthandler, hvis man skal prøve noget nyt.
I afdelingen for det ferske kød, måtte jeg lige revidere madplanen. Ribeye steaks, jeg havde set mig lun på, så noget trætte ud, de blev erstattet af en hvidløgsmarineret flanksteak. Jeg skulle have noget fars, og det så faktisk fint ud. Hjemmefra havde jeg overvejet nogle ferske bacongriller– men de viste sig slet ikke at være deklareret med næringsindhold, så de røg af listen igen. Dagens kød-scoop var en mørbrad fra velfærdsgris sat ned med 30 procent, fordi den var ved at løbe på dato.
Vi har altid en lille backup af frosne grøntsager, jeg fik kun suppleret med en pose broccoli, der var ikke så mange spændende ting at finde her. Vi holder os generelt fra blandinger der indeholder gulerødder, fordi gulerødder virker til at være dem der er flest af i den slags blandinger og det bliver simpelt hen til for mange kulhydrater.
I afdelingen for snacks, hentede jeg en pose macadamianødder. På posen står der at det er en konge snack, og det er ikke lyv, de er sindssyg lækre og lidt dyre. Aldi er ét af de steder hvor de rent faktisk er til at betale sig fra.
Med mine indkøb kom ugens Aldi-baserede madplan til at se således ud.
Mandag :
Mørbrad med salvie og timian m. blomkålsris
Tirsdag:
Kålfad med oksekød og spidskål (opskriften kommer snart på bloggen)
Onsdag:
Grillmad – hakkebøffer og pølser med blandet salat (resten af oksekødet fra i går, suppleret med pølser.
Torsdag:
Kernebrødsmadder med pålæg og grønt.
Fredag:
Grillet flanksteak med grillet hjertesalat og danablu sauce
Lørdag :
Tapas med pølse, prosciutto, oliven, macadamianødder og grønt.
Søndag:
Frikadeller med broccoli, blomkål og brun sauce. (opskriften på brun sauce finder du i denne opskrift)
Specialprodukter til LCHF:
Dem var der ganske få af. Koldpresset kokosolie og HUSK. HUSK’en var alt for dyr, så den ville jeg købe et andet sted. Reelt set er den slags produkter “nice to have” og ikke “need to have”
Dagens bedste fund:
Kabanossi, der er små snack pølser – jeg kendte dem godt på forhånd. De smager virkelig godt og har en handy størrelse og et lavt kulhydratindhold. Jeg kan bedst lide dem, der er lidt krydrede, men de findes også i en neutral udgave.
Som nævnt, skal man også lige huske at hente macadamianødder når man er i ALDI.
Prisniveauet:
618 kroner incl. en deo til Henrik og lidt varer til basis-lageret, som f.eks hakkede tomater, bacon, syltede jalapenos og dijonsennep. Det synes jeg afgjort ikke det er så tosset for mad til 2 personer i en uge incl. Madpakker.
Helhedsindtrykket:
Jeg handler gerne i ALDI igen. Der var ikke åndssvagt mange mennesker, for det hader jeg virkelig, i en uge hvor jeg ikke mangler nogen specielt, som ALDI ikke har, vil det være super at handle dér. Nu var det her også en ekstremt pæn og ordentlig forretning, så det var virkelig en fornøjelse at gå rundt og handle helt alene søndag morgen 😉
Skriv et svar