Fisk kan sagtens laves som en filet ò fish wannabe i en snæver vending. Denne burger er naturligvis inspireret af McDonalds Filet ò fish, som ingen spiser, men som alle alligevel ved hvad er. Den har også været på deres menu i mange år, så nogen MÅ spise den engang imellem. Smagen er der bestemt heller ikke noget galt med. Hos os er den et hurtigt, sundt og mættende måltid. Til lige bestemt denne burger brugte jeg havkat, som er en lækker fast hvid fisk. Du kan også bruge sej eller torsk, det skal bare være en rimelig fast hvid fisk.
3 personer
Du skal bruge:
- 3 portioner havkat 400-500 g – eller anden fast hvid fisk
- 30 g flæskesvær af den slags uden fedtkant
- 3 LCHF burgerboller
- 1 æg
- 3 store salatblade f.eks frisee salat.
- 15 skiver agurk
- 3 skiver cheddar
- 1 lime
- salt og peber
- smør og kokosolie til stegning
- 1 portion tartar sauce
- eventuelt frisk dild
Sådan gør du:
- bag dine burgerboller – de er uundværlige at have i fryseren, brug dem f.eks. også til pizza burger
- lav en portion tartar sauce – den friskeste og lækreste sauce til stegt fisk. Den kan holde sig nogle dage i køleskabet.
- knus dine flæskesvær i en foodprocessor, eller kom dem i en plastpose og giv den en gang tæv med en kagerulle
- skær din fisk i 3 portioner
- krydder med salt og peber
- pisk ægget sammen i en dyb tallerken
- dyp fisken i æggemassen
- dyp derefter i den knuste flæskesvær
- smelt en god klat smør og en klat kokosolie
- steg den panerede fisk i 5-6 min på hver side – panden skal være varm nok til, at fisken bliver lækker brun på begge sider
- flæk burgerbollerne og rist dem på skærefladen
- kom en klat tatar sauce på den underste bolle
- kom salat ovenpå
- læg en skive ost herpå
- kom den stegte fisk ovenpå osten
- kom en god klat tatar sauce ovenpå og eventuelt lidt frisk dild
- skær “kinderne” af en lime server til burgeren sammen med nogle skiver agurk.
Hvis du ikke ønsker at investere i en masse mel for at bager burgerbollerne. Eller ønsker du blot at køre basic LCHF, kan du bruge disse grøntsags fladbrød som “bolle”. Du kan også servere fisken oven på en skive blomkål stegt i smør på panden. Du kan stege blomkålen færdig i ovnen, mens du steger din fisk. Endelig kan du servere fisken og tartar saucen på en bund af grøn salat og forvandle det hele til et let og delikat sommermåltid
Vi elsker den fra McDonald’s. Hr. Gregersen har spist maaaange.
Jeg kan altså også virkelig godt lide den 😛
Er lige faldet over opskriften her, efter den har ligget gemt på Facebook i laaaaang tid.
Jeg har også spist mange Filet o Fish’er, til mine venners irritation, når vi var på McDonalds -de tager jo ekstra tid at lave, haha.
Tror de skal prøves, har nemlig lidt torsk i fryseren 🙂
Håber du kunne lide den Maja 🙂