Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Filet ò fish wannabe

06/07/2016 By Dorrit Nørgaard 4 kommentarer

Filet ò fish

Fisk kan sagtens laves som en filet ò fish wannabe i en snæver vending. Denne burger er naturligvis inspireret af McDonalds Filet ò fish, som ingen spiser, men som alle alligevel ved hvad er. Den har også været på deres menu i mange år, så nogen MÅ spise den engang imellem. Smagen er der bestemt heller ikke noget galt med. Hos os er den et hurtigt, sundt og mættende måltid. Til lige bestemt denne burger brugte jeg havkat, som er en lækker fast hvid fisk. Du kan også bruge sej eller torsk, det skal bare være en rimelig fast hvid fisk. 

3 personer

Du skal bruge:

  • 3 portioner havkat 400-500 g – eller anden fast hvid fisk
  • 30 g flæskesvær af den slags uden fedtkant
  • 3 LCHF burgerboller
  • 1 æg
  • 3 store salatblade f.eks frisee salat.
  • 15 skiver agurk
  • 3 skiver cheddar
  • 1 lime
  • salt og peber
  • smør og kokosolie til stegning
  • 1 portion tartar sauce
  • eventuelt frisk dild

Sådan gør du:

  • bag dine burgerboller – de er uundværlige at have i fryseren, brug dem f.eks. også til pizza burger
  • lav en portion tartar sauce – den friskeste og lækreste sauce til stegt fisk. Den kan holde sig nogle dage i køleskabet.
  • knus dine flæskesvær i en foodprocessor, eller kom dem i en plastpose og giv den en gang tæv med en kagerulle
  • skær din fisk i 3 portioner
  • krydder med salt og peber
  • pisk ægget sammen i en dyb tallerken
  • dyp fisken i æggemassen
  • dyp derefter i den knuste flæskesvær
  • smelt en god klat smør og en klat kokosolie
  • steg den panerede  fisk i 5-6 min på hver side – panden skal være varm nok til, at fisken bliver lækker brun på begge sider
  • flæk burgerbollerne og rist dem på skærefladen
  • kom en klat tatar sauce på den underste bolle
  • kom salat ovenpå
  • læg en skive ost herpå
  • kom den stegte fisk ovenpå osten
  • kom en god klat tatar sauce ovenpå og eventuelt lidt frisk dild
  • skær “kinderne” af en lime server til burgeren sammen med nogle skiver agurk.

Filet ò fish wannabe

Hvis du ikke ønsker at investere i en masse mel for at bager burgerbollerne. Eller ønsker du blot at køre basic LCHF,  kan du bruge disse grøntsags fladbrød som “bolle”. Du kan også servere fisken oven på en skive blomkål stegt i smør på panden. Du kan stege blomkålen færdig i ovnen, mens du steger din fisk. Endelig kan du servere fisken og tartar saucen på en bund af grøn salat og forvandle det hele til et let og delikat sommermåltid

Filet ò fisk wannabe

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.783 times, 9 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Fisk, Frokostret, Hverdagsmad, LCHF, Sommer Tags: blomkål, Fisk, lchf, sommer

« LCHF tartar sauce
LCHF madplan uge 28 »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    18/07/2016 kl. 14:48

    Vi elsker den fra McDonald’s. Hr. Gregersen har spist maaaange.

    Svar
    • Dorrit skriver

      18/07/2016 kl. 22:02

      Jeg kan altså også virkelig godt lide den 😛

      Svar
  2. Maja skriver

    07/04/2017 kl. 23:10

    Er lige faldet over opskriften her, efter den har ligget gemt på Facebook i laaaaang tid.
    Jeg har også spist mange Filet o Fish’er, til mine venners irritation, når vi var på McDonalds -de tager jo ekstra tid at lave, haha.
    Tror de skal prøves, har nemlig lidt torsk i fryseren 🙂

    Svar
    • Dorrit skriver

      09/04/2017 kl. 08:02

      Håber du kunne lide den Maja 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR