Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Fisk med avocadosause

01/09/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

DSC_9838

På LCHF kan det nogen gange være svært lige at trække en sauce ud af ærmet, som indeholder lidt fedt og som også har en konsistens, som man vil være bekendt at servere. Saucen til denne ret har begge dele, endda uden jævning og så har den en mild og cremet smag, som gør den super lækker til fisk eller for den sags skyld også til kylling. Inspirationen til opskriften stammer fra en gammel opskriftsbog fra Brugsen. Det er sjovt at kigge gamle kogebøger igennem og se om man kan LCHF’isere nogen af opskrifterne.

3 portioner

Du skal bruge:

  • 150 g avocado
  • 30 g forårsløg
  • 1 dl hvidvin – kan erstattes af kyllingefond og lidt ekstra citronsaft
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk citron skal
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • ½ tsk cayenne
  • ½ dl kyllingefond
  • 500 g mørksej

Sådan gør du:

  • skær forårsløgene i tynde skiver
  • kog forårsløggene  i hvidvinen i 2-3 min
  • avocado og fløde moses sammen, jeg brugte min mini hakker
  • pisk avocado/fløden i hvidvin/løg
  • tilsæt citronskal, citronsaft, kyllingefond og cayennepeber
  • varm forsigtigt op – må ikke koge
  • hvis du synes saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra kyllingefond
  • smag til med salt server med dampet eller ovnbagt fisk – fisken jeg serverede, var et stykke mørksej, der var ovnbagt i ved 200 grader i 20 min – den havde fået lidt salt/peber og  olivenolie, hertil spiste vi en lun bønnesalat
DSC_9832

Fisk med avocadosauce

Jeg kunne også forestille mig at denne sauce kunne være god til en slags mexicansk bøf, krydret med lidt taco-krydderi gratineret med lidt ost,-  hertil ville jeg nok give avocadosaucen lidt lime istedet for citron og tilsætte lidt finthakket rød chili for farve og smag og så spise grønne bønner til. En anden mulighed kunne være at tilsætte lidt frisk estragon – så det nærmest bliver en slags avocado-bearnaise, – det er vist et eksperiment værd 🙂

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 641 times, 2 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Fisk, Hverdagsmad, LCHF, saucer

« Ostegratineret ratatouille
Blomkålschowder med kylling og bacon »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR