På LCHF kan det nogen gange være svært lige at trække en sauce ud af ærmet, som indeholder lidt fedt og som også har en konsistens, som man vil være bekendt at servere. Saucen til denne ret har begge dele, endda uden jævning og så har den en mild og cremet smag, som gør den super lækker til fisk eller for den sags skyld også til kylling. Inspirationen til opskriften stammer fra en gammel opskriftsbog fra Brugsen. Det er sjovt at kigge gamle kogebøger igennem og se om man kan LCHF’isere nogen af opskrifterne.
3 portioner
Du skal bruge:
- 150 g avocado
- 30 g forårsløg
- 1 dl hvidvin – kan erstattes af kyllingefond og lidt ekstra citronsaft
- 1 dl fløde
- 1 spsk citron skal
- 1 spsk citronsaft
- salt
- ½ tsk cayenne
- ½ dl kyllingefond
- 500 g mørksej
Sådan gør du:
- skær forårsløgene i tynde skiver
- kog forårsløggene i hvidvinen i 2-3 min
- avocado og fløde moses sammen, jeg brugte min mini hakker
- pisk avocado/fløden i hvidvin/løg
- tilsæt citronskal, citronsaft, kyllingefond og cayennepeber
- varm forsigtigt op – må ikke koge
- hvis du synes saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra kyllingefond
- smag til med salt server med dampet eller ovnbagt fisk – fisken jeg serverede, var et stykke mørksej, der var ovnbagt i ved 200 grader i 20 min – den havde fået lidt salt/peber og olivenolie, hertil spiste vi en lun bønnesalat
Jeg kunne også forestille mig at denne sauce kunne være god til en slags mexicansk bøf, krydret med lidt taco-krydderi gratineret med lidt ost,- hertil ville jeg nok give avocadosaucen lidt lime istedet for citron og tilsætte lidt finthakket rød chili for farve og smag og så spise grønne bønner til. En anden mulighed kunne være at tilsætte lidt frisk estragon – så det nærmest bliver en slags avocado-bearnaise, – det er vist et eksperiment værd 🙂
Skriv et svar