Fiskefrikadeller kan de fleste vist godt lide. Den købte version er ofte fyldt med mel, selv dem fiskehandleren laver, så dem spiser vi ikke mere. Med de max 12 g brutto-kulhydrater vi spiser til et måltid, så gider jeg ikke bruge dem på mel i købe-produkter – Men så kan man jo lave dem selv!Sammen med en god klat hjemmerørt remoulade på et stykke paleobrød, er det en frokost-favorit hjemme hos os. Jeg lavede disse fiskefrikadeller akkurat som mine almindelige frikadeller med chiafrø og lidt ost – jeg tilsatte også lidt hakket bacon, fordi jeg synes det giver en dejlig smag, men det kan du udelade, hvis du foretrækker fisken alene.
Du skal bruge:
- 450 g torsk eller anden hvid fisk
- 100 g bacon – kan udelades
- 2 spsk chiafrø
- ½ dl fløde
- 1 æg
- 50 g revet mozzarella
- 30 g hakket forårsløg
- ½ tsk salt – måske lidt ekstra salt, hvis du udelader kapers og bacon
- ½ tsk peber
- 1½ dl fiske- eller kyllingefond
- 20 g hakkede kapers – kan udelades
- smør og kokosolie til stegning
Sådan gør du:
- hak bacon helt fint med en kniv
- put bacon og fisk, fløde, og salt/peber i en food processor og hak det sammen, du kan hakke det fint eller groft, som du bedst kan lide det
- hæld blandingen over i en skål, tilsæt chiafrøene, ægget, hakket forårsløg og de hakkede kapers
- rør nu fond i til en passende konsistens, den skal være lige til den løse side, for den sætter sig lidt når chiafrøene begynder at suge væske til sig.
- lad den stå i køleskabet i en halv time
- tilsæt eventuelt lidt ekstra fond til den ønskede konsistens
- steg i halv kokosolie halv smør
Jeg tilsatte kapers til denne portion, men man også med fordel tilsætte friske hakkede krydderurter. Vi har altid hjemmerørt remoulade i køleskabet og efter min mening står den ikke tilbage for købeversionen. Til aftensmad kan du lave remoulade-sauce ved at lave en grund remoulade – fordoble cremefraichen op og tilsætte lidt rå blomkål i helt tynde skiver for at tilføje lidt ekstra crunch. Servér sammen med årstidens grøntsager.
Spis f.eks. fiskefrikadellerne med paleobrød. Eller blot håndholdt som en snack.
Skriv et svar