Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Fiskefrikadeller med chia og bacon

20/08/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

Fiskefrikadeller med chia og bacon

Fiskefrikadeller kan de fleste vist godt lide. Den købte version er ofte fyldt med mel, selv dem fiskehandleren laver, så dem spiser vi ikke mere. Med de max 12 g brutto-kulhydrater vi spiser til et måltid, så gider jeg ikke bruge dem på mel i købe-produkter – Men så kan man jo lave dem selv!Sammen med en god klat hjemmerørt remoulade på et stykke paleobrød, er det en frokost-favorit hjemme hos os. Jeg lavede disse fiskefrikadeller akkurat som mine almindelige frikadeller med chiafrø og lidt ost – jeg tilsatte også lidt hakket bacon, fordi jeg synes det giver en dejlig smag, men det kan du udelade, hvis du foretrækker fisken alene.

Du skal bruge:

  • 450 g torsk eller anden hvid fisk
  • 100 g bacon – kan udelades
  • 2 spsk chiafrø
  • ½ dl fløde
  • 1 æg
  • 50 g revet mozzarella
  • 30 g hakket forårsløg
  • ½ tsk salt – måske lidt ekstra salt, hvis du udelader kapers og bacon
  • ½ tsk peber
  • 1½ dl fiske- eller kyllingefond
  • 20 g hakkede kapers – kan udelades
  • smør og kokosolie til stegning

Sådan gør du:

  • hak bacon helt fint med en kniv
  • put bacon og fisk, fløde, og salt/peber i en food processor og hak det sammen, du kan hakke det fint eller groft, som du bedst kan lide det
  • hæld blandingen over i en skål, tilsæt chiafrøene, ægget, hakket forårsløg og de hakkede kapers
  • rør nu fond i til en passende konsistens, den skal være lige til den løse side, for den sætter sig lidt når chiafrøene begynder at suge væske til sig.
  • lad den stå i køleskabet i en halv time
  • tilsæt eventuelt lidt ekstra fond til den ønskede konsistens
  • steg i halv kokosolie halv smør

Jeg tilsatte kapers til denne portion, men man også med fordel tilsætte friske hakkede krydderurter. Vi har altid hjemmerørt remoulade i køleskabet og efter min mening står den ikke tilbage for købeversionen. Til aftensmad kan du lave remoulade-sauce ved at lave en grund remoulade – fordoble cremefraichen op og tilsætte lidt rå blomkål i helt tynde skiver for at tilføje lidt ekstra crunch. Servér sammen med årstidens grøntsager.

Spis f.eks. fiskefrikadellerne med paleobrød. Eller blot håndholdt som en snack.

DSC_9858

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.128 times, 6 visits today)

Skrevet i: Fisk, Frokostret, Hverdagsmad, LCHF, Mormormad, Snacks Tags: bacon, Fars, Fisk, lchf, madpakke, snack

« Lynstegt æg og tomat med dukkah ris
Mørbrad med fløde champignon »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR