Fløjlsblød blomkålsmos er det nok alle tiders mest populære LCHF tilbehør. Hvis du elsker kartoffelmos, kan du helt sikkert også lide blomkålsmos. I modsætning til kartoffelmosen lander den lidt mere blidt i maven. Når du skal lave en vellykket blomkålsmos, handler det om at undgå at få for meget vand ind i selve blomkålets krinkelkroge. Det vil give dig en tynd og vandet mos. Derfor damper jeg mit blomkål og bevarer det helt. Mozzarellaen er ikke så meget for smagens skyld, da den er meget neutral, men den er med til at give blomkålsmosen en dejlig konsistens. Flødeosten gør den cremet og smørret giver en dejlig smag.
3 portioner
Du skal bruge:
- 600 g blomkål
- 25 g flødeost natural
- 25 g revet mozzarella
- 1 klat smør
- salt
Sådan gør du:
- skyl blomkålen
- skær et kryds i stokken, så bliver den nemmere mør
- læg den hel i en gryde med ca. 3 cm vand i bunden
- kog den mør, det tager ca. 20 min
- stik i blomkålen med en spids kniv
- når den er mør, hældes vandet fra
- sæt blomkålen tilbage på den varme kogeplade og lad resterende vand fordampe
- kom flødeost, revet mozzarella, en klat smør og et drys salt i blomkålen
- kør mosen glat med en stavblender
Du kan også bruge lidt piskefløde i din blomkålsmos, smagssætte den med lidt hvidløg, eller blande lidt spinat i. Vi spiser den stort set til alt. Skal vi have stegt flæst, får den et ordentligt skud persille og lidt smør på toppen, så behøver man ikke nogen sauce. Ellers smager den fremragende til sammenkogte retter, som f.eks. denne Bøf Stroganoff.
Kommer du fløde i også så ikke flødeost og hvor meget fløde
Så ville jeg nok bruge 1/4 dl