Jeg fik lyst til pizza med en rigtig pizzabund i søndags – stadig en glutenfri og LCHF pizza , men ikke noget blomkål til mig. Jeg eksperimenterede med helt basic råvarer. I andet forsøg ramte jeg denne version, som jeg selv rigtig godt kan lide. Hemmeligheden er at bunden skal smøres tyndt ud. Bunden er holdbar og smager dejligt og så var kanterne sprøde, som Henrik forbløffet konstaterede. Pizzaen er meget mættende. Vi spiste grønt til, så det blev til en salatpizza. Det her bliver nok vores nemme fredagsmad i et stykke tid fremover.
3 personer(1 bageplade):
Til dejen skal du bruge:
- 4 æg
- 1 dl Pofiber
- 4 spsk grøn HUSK
- 4 spsk revet parmesan
- 2 tsk oregano
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
Til pizzasaucen skal du bruge:
- 150 g hakkede tomater fra dåse
- 1 spsk tomatpasta
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk timian
- 1 drys salt
- lidt peber
Til fyld brugte jeg:
- 200 g mozzarella
- 125 g pepperoni
- 100 g peberfrugt
- 50 g rødløg
- 75 g ruccola til pynt samt lidt andet forskelligt grønt.
Sådan laver du pizzabunden:
- tænd ovnen på 200 grader varmluft
- bland pofiber, HUSK, bagepulver og salt i en skål, så der ikke er klumper i bagepulveret
- kom æg, vand olivenolie og revet parmesan i en skål og rør det sammen
- tilsæt de tørre ingredienser
- rør godt rundt
- hæld straks dejen ud på en bageplade på et stykke bagepapir
- smør dejen ud over hele bagepladen, jeg brugte en dejskraber, det var ret let
- dejen skal være smurt tyndt ud og forsøg at lave dejlaget lige tykt over det hele
- bages i 6-7 min – bunden skal stadig være ret lys, når den skal ud
Sådan laver du pizzasaucen:
- hak hvidløget
- blend hvidløg og alle øvrige ingredienser med en stavblender
Sådan laver du pizzaen:
- tænd ovnen på 225 grader varmluft
- smør pizzasaucen ud over bunden
- fordel osten herpå
- kom først dit kød og herefter dine grøntsager på
- bag pizzaen i 10 min
- pynt eventuelt med ruccola inden servering
Det er ikke en pizza der tager ret mange minutter at lave og den klarede fuldt ud mine pizza cravings. Jeg prøvede ikke at spise den håndholdt, fordi jeg havde fået den læsset til med en masse grønt. Men det tror jeg sådan set godt man kunne. Dejen smager naturligvis ikke som en almindelig gærdej. Det er en LCHF-dej, men helt klart én af de bedre.
Skriv et svar