Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Glutenfri squash fritter

03/08/2016 By Dorrit Nørgaard 4 kommentarer

CAFE

Sommer er tid til squash. Hvis du har en have, er de virkelig nemme at dyrke selv, de gror som ukrudt. Nogen gange kan du også være heldig at kunne købe dem virkelig billigt i gårdbutikker eller en vejbod. Jeg kan godt lide at lave mad med squash, da jeg elsker den lidt nøddeagtige neutrale smag. Mine tanker har kredset lidt om en LCHF version af fish & chips, så her kommer min lidt sundere udgave af den gamle traver.

3 portioner

Du skal bruge:

  • 650-750 g squash skåret til fritter
  • 40 g parmesan
  • 25 g mandelmel – ikke den affedtede
  • 1 spsk kokosfibermel – jeg brugte urtekrams
  • 1 stort æg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk paprika
  • friskkværnet peber
  • salt til at drysse over når fritterne er færdige

Sådan gør du:

  • Jeg brugte frisk parmesan, skar den ud i bidder, kom den i foodprocessoren sammen med mandelmel, kokosfibermel og krydderierne og hakkede det hele sammen til det lignede rasp – pas på ikke bare at få det kørt sammen til en klump, så stop når det ligner rasp
  • hvis du bruger færdigrevet parmesan, skal du bare blande osten med mandelmel, kokosfibermel og krydderierne
  • skær dine squash ud til fritter, så de er nogenlunde ens i størrelsen, mine squash var lidt store, så jeg skar de grove kerner af og brugte resten
  • dyp dine fritter først i æg, sørg for at dryppe godt af
  • jeg holdt fritterne med den ene hånd og dryssede raspen over med den anden, hvis man får æggemasse ned i denne form for rasp synes jeg det hele begynder at hænge sammen, fordi raspen er lidt fugtig i sig selv. Ved at drysse fik jeg et jævnt lag rasp, der ikke var for tykt
  • sæt fritterne på et stykke bagepapir, så de ikke rør hinanden
  • sæt dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn og giv dem 15-20 min eller indtil de er gyldne og lækre

glutenfri squash fritterglutenfri squash fritter

Vi spiste fritterne med sprød pandestegt laks og tartersauce. Det var bare så lækkert. Fritterne bliver ret sprøde, i alt fald efter LCHF forhold og bevarer en fast konsistens, så man kan samle dem op og dyppe i hvad man nu vælger af lækker sauce. Dagen efter spiste Henrik dem kolde i hans madpakke og de smagte stadig godt. Jeg glæder mig allerede til, jeg skal lave dem til en god bøf med hjemmelavet bearnaise.

glutenfri squash fritter

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.132 times, 11 visits today)

Skrevet i: Comfort food, gæstemad, Hverdagsmad, LCHF, Sommer, Tilbehør

« Husets coleslaw
LCHF madplan uge 32 »

Kommentarer

  1. Helle Ryom skriver

    06/08/2016 kl. 23:05

    Hej!

    Når du skriver, at i aldrig har over 12 g kulhydrat i et måltid, er det så 12 g pr 100 g?

    Mvh. Helle

    Svar
    • Dorrit skriver

      07/08/2016 kl. 07:32

      Nej det er pr. måltid. Altså max. 36 g kh om dagen. ☺

      Svar
      • Michala skriver

        08/10/2016 kl. 19:54

        Hej Dorrit
        Vi har spist squasfeitterne og tartasaucen til aften. Det var virkelig super lækkert ???? Tusind tak for gode og enkle opskrifter ????
        Mvh Michala

        Svar
        • Dorrit skriver

          08/10/2016 kl. 19:55

          Hej Michala 🙂 Det er jeg glad for at høre. God aften til jer.
          Med venlig hilsen
          Dorrit

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR