Sommer er tid til squash. Hvis du har en have, er de virkelig nemme at dyrke selv, de gror som ukrudt. Nogen gange kan du også være heldig at kunne købe dem virkelig billigt i gårdbutikker eller en vejbod. Jeg kan godt lide at lave mad med squash, da jeg elsker den lidt nøddeagtige neutrale smag. Mine tanker har kredset lidt om en LCHF version af fish & chips, så her kommer min lidt sundere udgave af den gamle traver.
3 portioner
Du skal bruge:
- 650-750 g squash skåret til fritter
- 40 g parmesan
- 25 g mandelmel – ikke den affedtede
- 1 spsk kokosfibermel – jeg brugte urtekrams
- 1 stort æg
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk paprika
- friskkværnet peber
- salt til at drysse over når fritterne er færdige
Sådan gør du:
- Jeg brugte frisk parmesan, skar den ud i bidder, kom den i foodprocessoren sammen med mandelmel, kokosfibermel og krydderierne og hakkede det hele sammen til det lignede rasp – pas på ikke bare at få det kørt sammen til en klump, så stop når det ligner rasp
- hvis du bruger færdigrevet parmesan, skal du bare blande osten med mandelmel, kokosfibermel og krydderierne
- skær dine squash ud til fritter, så de er nogenlunde ens i størrelsen, mine squash var lidt store, så jeg skar de grove kerner af og brugte resten
- dyp dine fritter først i æg, sørg for at dryppe godt af
- jeg holdt fritterne med den ene hånd og dryssede raspen over med den anden, hvis man får æggemasse ned i denne form for rasp synes jeg det hele begynder at hænge sammen, fordi raspen er lidt fugtig i sig selv. Ved at drysse fik jeg et jævnt lag rasp, der ikke var for tykt
- sæt fritterne på et stykke bagepapir, så de ikke rør hinanden
- sæt dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn og giv dem 15-20 min eller indtil de er gyldne og lækre
Vi spiste fritterne med sprød pandestegt laks og tartersauce. Det var bare så lækkert. Fritterne bliver ret sprøde, i alt fald efter LCHF forhold og bevarer en fast konsistens, så man kan samle dem op og dyppe i hvad man nu vælger af lækker sauce. Dagen efter spiste Henrik dem kolde i hans madpakke og de smagte stadig godt. Jeg glæder mig allerede til, jeg skal lave dem til en god bøf med hjemmelavet bearnaise.
Hej!
Når du skriver, at i aldrig har over 12 g kulhydrat i et måltid, er det så 12 g pr 100 g?
Mvh. Helle
Nej det er pr. måltid. Altså max. 36 g kh om dagen. ☺
Hej Dorrit
Vi har spist squasfeitterne og tartasaucen til aften. Det var virkelig super lækkert ???? Tusind tak for gode og enkle opskrifter ????
Mvh Michala
Hej Michala 🙂 Det er jeg glad for at høre. God aften til jer.
Med venlig hilsen
Dorrit