Denne græske krydderi-blanding kan bruges på mange måder i alle dine LCHF-retter. Du kan tilsætte den til en vinagrette til at hælde over din salat, du kan bruge den til at marinere alle slags kød. Du kan krydre dine græske bøffer og din mousakka med den, kombinere den med lidt citronsaft, olivenolie osv. Der hvor du måske kan have brug for at prøve dig lidt frem med denne krydderiblanding er med mængden af chili-pulver. Jeg kan godt lide lidt chili-spark, men det er jo langt fra alle, der har det sådan.
Du skal bruge:
- 2 spsk paprika
- 1 spsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk chilipulver
- 1 spsk oregano
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk havsalt eller himalaya salt
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk timian
- ½ tsk allehånde
- ½ tsk sort peber
Sådan gør du:
- mål alle krydderierne op
- bland dem sammen i en skål
- opbevar blandingen i et glas med tætsluttende låg.
Som sagt – så prøv dig lidt frem med chilien 🙂 Uanset om du har valgt at leve efter LCHF -low carb, eller en hvilken som helst anden livsstil. Så er det bare vigtigt at have styr på smag og krydderier, så den mad du laver, tilfredsstiller dig giver dig fantastiske smagsoplevelser. Lær dine krydderier at kende og brug dem i deres rene form, i stedet for at købe krydderiblandinger tilsat sukker, aromaer og smagsforstærkere – det er helt unødvendigt og ofte dyrt og helt tåbeligt emballeret.
Skriv et svar