Om solen skinner eller ej, så er det tid til spidskål, for helt modsat sommeren, så kender den sin besøgstid! Den er særdeles sprød og lækker lige i øjeblikket, så det er med at benytte sig af det. Tilbehør til kød er noget af det min hjerne nogen gang kan gå helt i stå over. Pludselig kan den kun huske ris, brød, kartofler og pasta – i alt fald indtil den kommer i gear igen. Derfor er det vigtigt at have en liste over forskelligt tilbehør, som man kan se på, hvis man, som mig, får absencer af denne art. Derfor har bloggen her også en kategori specielt dedikeret til “tilbehør” som jeg har fundet på i mine lyse øjeblikke og som jeg synes er værd at huske. Gratineret spidskål er helt klart én af dem.
4 portioner
Du skal bruge:
- 1 stort spidskål på omkring 700-800 gram
- 20 gram smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- et lille stykke parmasan
- salt og peber
Sådan gør du:
- fjern de grimmeste yderblade på spidskålen
- del i første omgang kålen i 2 dele
- blancher de to halvdele i kogende letsaltet vand i 2-3 min. Jeg brugte min sauterpande med låg, placerede kålen med skærefladen nedad og blancerede hver halvdel for sig, tog dem op med en hulske og lod dem dryppe af med skærefladen nedad på et rent viskestykke
- del de to halvdele i 2, så du har 4 stykker kål
- læg dem med med skærefladerne opad på et stykke bagepapir
- smelt smør med olivenolien – jeg brugte bare microbølgeovnen, riv eller pres et fed hvidløg og rør det ud i smør/olivenolie
- dryp blandingen over kålen, så det løber ind mellem bladene forskellige steder
- vrid lidt peber over kålen
- riv parmasanen, fint over kålen – ikke alt for vildt, det er ok at kunne smage kålen 🙂
- sættes under grillen til ost og kål begynder at få en anelse farve
I aften spiste vi kålen til en bryststeg, det var ganske lækkert.
Skriv et svar