Som om vi ikke spiser andet en stegt flæsk, det gør vi nu for det meste, men indrømmet i sidste uge blev det til 2 gange. Men 2 helt forskellige oplevelser.
Lørdag var der meldt varme – sådan for alvor, vel næsten for første gang i år. Sådan en dag skal man jo bruge ved stranden. Det er lidt en tradition at vil bliver hængende til alle de andre er kørt hjem. Så griller vi vores aftensmad og har det næsten helt for os selv. Det er næsten den bedste tid på dagen. Dagens grill-menu stod på marineret grill-flæsk med karry-slaw
Kødet havde jeg marineret dagen i forvejen og grøntsagerne havde jeg også snittet dagen før, dressingen var lavet og så skulle det bare blandes på dagen.
Passende protein til 2 personer.
Til marinaden
- 3 cm tommelfingertyk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk soya
- 1 spsk fiber sirup gold
- 2 spsk rapsolie
- 1 stærk chilli
Sådan gør du
- riv ingefær og hvidløg fint
- skær chilien fint
- alle ingredienser blandes
- pensel hvert stykke flæsk på begge sider med marinaden og læg det i en plastpose – hvis der er marinade til overs hældes den ned i posen, kom det i køleskabet
- vend gerne posen eller massér den lidt ind imellem – jeg synes man får det bedste resultat ved at lade kødet marinere i 24 timer, men mindre kan sikkert også gøre det
Nå du griller
- brug træ grill spyd. Læg dem i vand forinden, så de ikke går op i røg, inden maden er færdig
- sæt kødet på spydet, som vist ovenfor, jeg synes det virker bedst at spidde kødet og ikke fedtet, da der er mest hold i det.
- grilles til det er gyldent – glæd dig til den sprøde svær 🙂
Karry-slaw er en gammel favorit og er hurtig og nem at lave.
Til karry-slaw – bemærk dette er til 3 portioner – da man altid skal have til en madpakke dagen efter 😉
- 200 g spidskål
- 150 g rød peber
- 50 g gulerod
- 30 g rødløg
Dressing
- 100 g creme friche 38%
- 50 g mayonaice
- 1½ tsk dijon sennep
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk sukrin gold
- 1 tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
Til pynt
- 20 gram kokosflager
- 30 gram saltede peanuts
Sådan gør du:
- snit spidskålen fint
- skær rød peber i fine strimler
- skær guleroden i julienne (som tændstikker)
- skær rødløg fint eller groft, sådan som du selv bedst kan lide det
- bland alle dine ingredienser til dressingen
- rist kokosflagerne til de får lidt farve.
- bland dressingen i salaten, arbejd den grundigt ind i grøntsagerne.
- Inden serveringen pyntes efter med kokosflager og peanuts.
Med denne udsigt bliver det bare ikke ret meget bedre. – Jo måske, hvis jeg ikke havde glemt at putte peanuts på 🙂 Denne salat er som sagt helt genial til madpakken med et eller andet stykke kød til. Skal den i madpakken gives kokosflager og peanuts med i en container ved siden af, da det skal tilføje sprødhed og knas til retten. Dressingen kan også bruges til en helt almindelig coleslaw, så udelader man bare karry og gurkemeje. Denne opskrift indeholder lidt gulerod, vi spiser den nogen gange i små mængder og det kan godt lade sige gøre uden at det ses på blodsukkeret, men det er noget den enkelte skal måle sig frem til. Ellers kan den altså sagtens udelades og erstattes af f.eks. bladselleri eller bare noget mere peberfrugt.
Skriv et svar