Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Grill-flæsk og karry-slaw på stranden.

08/07/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

20150704_184259 (1)

foto – Dorrit Nørgaard

Som om vi ikke spiser andet en stegt flæsk, det gør vi nu for det meste, men indrømmet i sidste uge blev det til 2 gange. Men 2 helt forskellige oplevelser.

Lørdag var der meldt varme – sådan for alvor, vel næsten for første gang i år. Sådan en dag skal man jo bruge ved stranden. Det er lidt en tradition at vil bliver hængende til alle de andre er kørt hjem. Så griller vi vores aftensmad og har det næsten helt for os selv. Det er næsten den bedste tid på dagen. Dagens grill-menu stod på marineret grill-flæsk med karry-slaw

Kødet havde jeg marineret dagen i forvejen og grøntsagerne havde jeg også snittet dagen før, dressingen var lavet og så skulle det bare blandes på dagen.

Passende protein til 2 personer.

Til marinaden

  • 3 cm tommelfingertyk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk fiber sirup gold
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 stærk chilli

Sådan gør du

  • riv ingefær og hvidløg fint
  • skær chilien fint
  • alle ingredienser blandes
  • pensel hvert stykke flæsk på begge sider med marinaden og læg det i en plastpose – hvis der er marinade til overs hældes den ned i posen, kom det i køleskabet
  • vend gerne posen eller massér den lidt ind imellem – jeg synes man får det bedste resultat ved at lade kødet marinere i 24 timer, men mindre kan sikkert også gøre det

Nå du griller

  • brug træ grill spyd. Læg dem i vand forinden, så de ikke går op i røg, inden maden er færdig
  • sæt kødet på spydet, som vist ovenfor, jeg synes det virker bedst at spidde kødet og ikke fedtet, da der er mest hold i det.
  • grilles til det er gyldent – glæd dig til den sprøde svær 🙂
DSC_9494

foto – Dorrit Nørgaard

Karry-slaw er en gammel favorit og er  hurtig og nem at lave.

Til karry-slaw – bemærk dette er til 3 portioner – da man altid skal have til en madpakke dagen efter 😉

  • 200 g spidskål
  • 150 g rød peber
  • 50 g gulerod
  • 30 g rødløg

Dressing

  • 100 g creme friche 38%
  • 50 g mayonaice
  • 1½ tsk dijon sennep
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 tsk sukrin gold
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk gurkemeje

Til pynt

  • 20 gram kokosflager
  • 30 gram saltede peanuts

Sådan gør du:

  • snit spidskålen fint
  • skær rød peber i fine strimler
  • skær guleroden i julienne (som tændstikker)
  • skær rødløg fint eller groft, sådan som du selv bedst kan lide det
  • bland alle dine ingredienser til dressingen
  • rist kokosflagerne til de får lidt farve.
  • bland dressingen i salaten, arbejd den grundigt ind i grøntsagerne.
  • Inden serveringen pyntes efter med kokosflager og peanuts.
20150704_183216

foto – Dorrit Nørgaard

Med denne udsigt bliver det bare ikke ret meget bedre. – Jo måske, hvis jeg ikke havde glemt at putte peanuts på 🙂 Denne salat er som sagt helt genial til madpakken med et eller andet stykke kød til. Skal den i madpakken gives kokosflager og peanuts med i en container ved siden af, da det skal tilføje sprødhed og knas til retten. Dressingen kan også bruges til en helt almindelig coleslaw, så udelader man bare karry og gurkemeje. Denne opskrift indeholder lidt gulerod, vi spiser den nogen gange i små mængder og det kan godt lade sige gøre uden at det ses på blodsukkeret, men det er noget den enkelte skal måle sig frem til. Ellers kan den altså sagtens udelades og erstattes af f.eks. bladselleri eller bare noget mere peberfrugt.

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 642 times, 6 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, LCHF, Ultra hurtigt Tags: grill, salat, svinekød

« Stegt flæsk med blomkålsmos og citronsalat
Nemme lækre æg i ovn »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR