Så har jeg set det med! Her serverer man stegt flæsk og så er det tilbehøret der ryger først! Fuldstændig uhørt og overraskende! Jeg opdagede det nu knapt, for jeg havde travlt med at guffe min egen salat. Vi har en anden opskrift på grillet hjertesalat på bloggen og den er rigtig populær. Det er svært at forklare, hvorfor det er så godt at grille sin salat, men konsistens og smag forandrer sig meget. Egentlig troede jeg det var os, der var lidt sære, fordi vi elsker det, men andre også tilsyneladende også se kvaliteten af at grille deres salat. Her kommer den populære grillede hjertesalat med mormor-sressing og det går rigtig godt til stegt flæsk. Man bliver faktisk sådan lidt “mad-skæv” så godt er det.
2 portioner
Du skal bruge:
- 1 hoved hjertesalat – mit vejede 160 gram
- 50 g radise
- 25 g græskarkerner
- 40 g blåbær
- 30 g rødløg
- ½ dl piskefløde, fløde 38%
- reven skal af en halv citron
- 2 spsk citronsaft
- 1½ tsk sukrin gold
- olivenolie
- salt
Sådan gør du:
- bland piskefløden med sukrin, citronsaft og citronskal til mormor-dressingen, lad den stå på køkkenbordet til du skal bruge den, citronsaften tykner fløden en smule
- skær radisserne i tynde skiver
- rist græskarkernern i lidt olivenolie til de begynder at poppe, drys med lidt salt og hæld dem over på et stykke køkkenrulle
- skær de største af dine blåbær over, bare fordi det ser flot ud
- skær dit løg i løgringe og skil dem ad
- skær dit hjertesalat igennem på langs og pensl skærefladen med olivenolie
- varm en grillpande op og læg hjertesalaten med skærefladen nedad eller læg dem på havegrillen, hvis det er dét I har gang i
- grill til der er gode grillstriber, men til salaten stadig er fast indeni
- vend når den har fået fine grillstriber, men inden den bliver alt for blød – grill kort på den anden side
- fordel ca, halvdelen af fyldet på tallerkenen
- læg din grillede salat ovenpå med skærefladen opad
- kom det meste af mormordressingen henover salaten, så det siver ned mellem bladene
- fordel resten af det øvrige fyld som pynt henover hjertesalaten.
Salaten egner sig specielt godt til kød med lidt fedt på, som f.eks. flæsk eller hvis man har lavet en flæskesteg og gerne vil have et lidt let tilbehør til. Hvis du spiser striks LCHF, kan du sagtens udelade blåbærene.