Grillet hjertesalat er i øjeblikket på top 5 over lækkert tilbehør herhjemme! Hvis nu du alligevel har grillen fremme, så prøv det lige. Det kræver minimum forberedelse og smager rigtig godt. Efter min mening er det alt jeg behøver til en god bøf og som sagt er arbejds-byrden minimal.
2 portioner
Det skal du bruge:
- 160 g hjertesalat (1 hoved)
- 1 spsk. balsamico
- olivenolie
- 75 g bacon
- 50 g cherrytomater
- salt og peber
Sådan gør du:
- steg din bacon sprød og læg til side
- flæk hjertesalaten og trim det brune af stokken, men lad stokken blive – den smager godt
- skær dine cherrytomater i små tern
- smør din hjertesalat på skærefladen med lidt olivenolien – hæld lidt olivenolien ud på den flad tallerken og dyp hjertesalaten, brug en pensel – eller lave en Jamie Oliver (den hvor han bare hælder fra flasken)
- varm grillpande eller grill op – den skal være godt varm
- læg salaten på med skærefladen nedad og grill lige nøjagtig så længe at salaten har fine grillstriber ca. 2-3 min
- smør lidt olivenolie på den anden side af salaten og vend – gentag grill-striber som ovenfor – og så er du færdig!
- dryp med lidt balsamico og lidt olivenolie og giv det hele et vrid peber og lid salt, hvis du behøver det
- pynt med tomaterne og baconstykker
Der sker et eller andet med salaten når den bliver grillet. Den bliver blød udenpå og er stadig sprød indeni – smagen bliver anderledes, mere nuanceret, men ikke mindre lækker. Salten går fra at være koldt tilbehør til at være lunt tilbehør – jamen jeg er tosset med det! Kommer du fra et hjem med dobbelt-madlavning, fordi nogen er low-carbere og andre ikke, jamen så er det også en god ret at have i sit repertoire. Så er det i alt fald ikke low carb delen af måltidet, der kommer til at tage pippet fra dig den dag.
Og se hvor kærligt salaten læner sig op af en rib eye med danablu-sauce 🙂
Skriv et svar