Den grønne bønnemos er ikke kun forrygende festlig og grøn. Den er også en af hverdagens virkelig hurtige og velsmagende løsninger på de evige tilbehørs-udfordringer som mange nye LCHF’ere dagligt står i. Mad der er grønt på denne måde kan få selv den brunette sovs til af virke appetitlig.
3 portioner
Du skal bruge:
- 650-750 g grønne bønner
- 1/2 dl piskefløde
- en klat smør, enten almindelig eller med hvidløg
- eventuelt lidt krydderurter til pynt
- salt
Sådan gør du:
- tjek bønnerne for stilke der ikke er nappet af
- kog dem i letsaltet vand i 5 min
- kom smør klat og fløde i
- blend dem godt med en stavblenderen
- smag til med salt
Prøv at finde nogen bønner, der ikke er alt for grove, de er nemmere at blende, men ellers bare giv dem en ordentlig omgang. Den første gang jeg lavede bønnemosen, have jeg ingen hvidløgs smør, så jeg smeltede lidt smør på panden og pressede et fed hvidløg ned i. Hvidløget skal ikke blive brunt, men når det bliver rørt ud i det smeltede smør, aktiveres aromaerne og du slipper for hvidløgsklumper i mosen. Vi spiste mosen til hvidvinsmarineret kylling. Jeg stegte lidt hele grønne bønner på banden og dryssede dem ovenpå mosen, for at give retten lidt bid og struktur.
Skriv et svar