Dette er LCHF fastfood. Denne ret kan jeg spise hver dag, hvis det skal være. Der må gerne være masser af chili spark i den og jeg modtager hvert eneste spark med forventningens glæde. Grøn thai karry er traditionelt frisk og syrlig, så man kan være heldig at finde en færdig karry pasta, som ikke er tilsat en masse sukker. Når jeg skal have hurtig og sund mad, så er dette en oplagt løsning. Jeg har købt min karry pasta hos min lokale thai butik, den har 2,8 g kh pr. 100 g. Hvis du kan lide en god stærk karry, så er min anbefaling at du går på jagt efter din egen karry pasta, med lavt kulhydratindhold
3 portioner
Du skal bruge:
- 1 dåse kokosmælk – jeg brugte den fra Santa Maria
- ½ dl vand
- 450 g kyllingebrystfilet
- 250 g champignon
- 250 g blomkål
- 300 g squash
- 150 g rød peberfrugt
- 1 mellem fed hvidløg
- 30 g forårsløg
- 1 frisk rød eller grøn chili
- thai basilikum
- fiskesauce
Sådan gør du:
- rens champignon og skær dem i kvarte
- del blomkålen i mundrette buketter
- skær den røde peber i stykker
- skær squashen i stykker
- skær kyllingen i fine strimler
- varm karrypastaen op i ½ dl vand på en dyb pande, eller i en gryde
- lad kyllingen simre deri i 3 min
- tilsæt kokosmælk og varm op til det bobler let. Kokosmælk har ikke godt af at bulderkoge, så skillder den
- tilsæt blomkål og peberfrugt og lad det simre i yderligere 5 min
- tilsæt squash og champignon og lad det simre i 3-4 min mere
- så smag retten til med fiskesauce
- pynt med hakket forårsløg, chili i tynde skiver og eventuelt lidt thai basilikum eller almindelig basilikum
Normalt får man lidt ris til retten. Men jeg serverer den bare af en skål og så spiser vi med en ske, alle grøntsagerne er skåret ud, så de kan spises med ske. På denne måde kan du få lidt af den stærke sauce til hver mundfuld. Du kan tune din karry med lidt frisk ingefær, galangalrod, limeblade, citrongræs, ekstra chili osv. Men den karrypasta jeg bruger for tiden, har rigeligt med smag i sig selv. Det smager også godt med et drys friske koriander.
Skriv et svar