Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Grøntsagsfad med kålpølse.

21/11/2015 By Dorrit Nørgaard Skriv kommentar

LCHF grøntsagsfad med kålpølser

Mad i fad har altså bare en høj stjerne hos mig. Der er ganske vist noget forarbejde med at få fyldt fadet inden det skal i ovnen. Men det gør ikke så meget når jeg så har 30-45 min mens maden er i ovnen, som jeg kan bruge ganske som det passer mig. Jeg kan også godt lide, at man kan forberede fadet om morgenen eller dagen før og så bare sætte det i ovnen, hvis man kommer sent hjem.

Idag brugte jeg bare, hvad jeg havde af grøntsager. Jeg besluttede at se, hvad der skete, hvis jeg lod foodprocessoren gøre det meste af arbejdet for mig, så jeg rev de fleste af grøntsagerne på foodprocessoren. Jeg er en stor favorit af kålpølser de er salte og røgede i smagen og der er også lidt at tygge på., så de spillede fint op til de bløde cremede grøntsager i retten.

3 portioner

Du skal bruge:

  • 300 g hokaido græskar
  • 50 g forårsløg
  • 1 mellem fed hvidløg
  • 100 g bladselleri
  • 200 g spinat, dybfrost
  • 400 g kålpølser (1 pakke)
  • 2 stk æg
  • 100 g creme fraiche 38%
  • 0,5 dl kyllingefond
  • ½ dl piskefløde
  • 1 dl revet rød cheddar – jeg plejer at bruge Nettos
  • peber og et lille drys salt

Sådan gør du:

  • skær kålpølserne i stykker og steg dem på panden til de har fået lidt stegeskorpe
  • imens rives hokkaido med skræl og bladselleri på foodprocessoren
  • den optøede spinat knuges fri for væde og plukkes fra hinanden med fingrene eller snittes med en kniv
  • forårsløget snittes
  • fyld det hele op i en skål og kom 100 g cheddar oveni, bland det godt sammen, krydder med peber, men pas på med saltet, for pølserne er salte
  • kom pølserne op i når de er kølet en lille smule af
  • i en anden skål bland æg, cremefraiche, fløde og kyllingefond
  • fordel grøntsags/pølseblandingen i et fad og hæld æggemassen over
  • sættes i oven ved 200 grader i 30-40 min indtil æggemassen i bunden er fast

LCHF Grøntsagsfad med kålpølse

Retten kan i princippet laves med alle slags grøntsager. Bruger du grøntsager der indeholder meget væske, så knug så meget af fæsken fra, som du kan, inden du putter dem i retten, ellers kommer der til at stå vand i bunden af fadet. Det er også vigtigt at du blander osten imellem grøntsagerne og ikke putter dem ovenpå, for så smelter den sammen til et låg, så grøntsagerne ikke kan komme af med dampen og så får du også en “våd” ret.

Hvis du ønsker en mere bastant gratin-agtig ret så tilsætter du blot nogle flere æg. Men jeg kan dog godt lide de lidt cremede æg i bunden af denne ret, sammen med de lette lidt luftige grøntsager og den gode smag af pølserne, der er i denne version.

Hygge-vinter-comfort food er meget beskrivende for retten. Har du kulhydrat-spisere i huset så giv dem lidt god brød til. Retten er både mande- og børneegnet 🙂

Henrik fik til madpakken næste dag og var glad. Jeg spiste resten til morgenmad, hvilket jeg også synes retten egner sig glimrende til.

LCHF Grøntsagsfad med kålpølser

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 1.388 times, 13 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Alt i én, Comfort food, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF, Morgenmad Tags: hokkaido, kålpølse, madifad

« Valnøddekage med karamel
LCHF madplan uge 48 »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR