Der skal ikke gulerødder i husets coleslaw. Vi har så at sige aldrig gulerødder i huset. Henrik kan ikke spise ret mange af dem, før det kan ses på hans blodsukker, så vi styrer for det meste udenom. Hvis vi endelig skal gå amok i kulhydrater, så spiser vi hellere et halvt æble i en coleslaw til 3 portioner. Når man ikke er vant til at få æble, eksploderer smagen næsten inde i munden, det er ret vildt. Så har vi et halvt æble tilbage i køleskabet i laaang tid og ofte ender jeg med at smide resten ud. Hvis nogen havde sagt det til mig for 5 år siden. ville jeg have sagt de var bløde i bolden 🙂 Når det er sommer og man ikke kommer gulerødder i coleslaw, så er der mange andre lækre ting man kan komme i. Vores bliver lavet med spidskål, radisse, grøn peber og lidt rødløg.
3 portioner
Du skal bruge:
- 325 g spidskål
- 75 g grøn peber
- 50 g rødløg
- 100 gram radise – hvis du er liberal
- 75 g syrligt æble – f.eks. Granny Smith
- 100 g creme fraiche 38%
- 50 g mayonnaise f.eks. Hellmann´s
- 2 tsk dijon sennep – jeg brugte en grovkornet sennep fra Søstene Grene – ret lækker
- 1-2 tsk sukrin
- 1 tsk æblecider eddike
- salt og peber
Sådan gør du:
- skær spidskål, grøn pebre og rødløg i fine strimler
- skær radiserne i skiver
- hvis der skal æble i kan jeg godt lide at skære dem i stave – men det er ligemeget
- bland creme fraiche, mayo, sennep, sukrin, æblecidereddike og smag til med salt og peber
- bland dressingen rundt med grøntsagerne
Jeg blander først dressingen i lige inden vi skal spise, så er grøntsagerne mest sprøde. I disse sommermåneder spiser vi denne coleslaw med stegt flæsk hele tiden. Det er nem, lækker og hurtig aftensmad. Flæsken passer sig selv i ovnen og så kan man lave coleslaw imens. Man kan lave en rigtig god variation ved at tilsætte 1-2 tsk karry til dressingen. Det er en god og mættende salat med en cremet dressing. Det er perfekt LCHF mad og du bliver dejlig mæt og tilfreds.
Skriv et svar