Weekend betyder lækre madder til frokost. Vi er ret vilde med rugbrødsmadder begge to og et godt paleobrød kan sagtens gøre det ud for rugbrød. Der er jo en del kulhydrater i nødder, så lever man striks LCHF, kan man ikke spise så meget af det. Lever man liberalt og har fokus på mæthed og stabilt blodsukker, så er paleo-brød en rigtig god løsning, men lad være med at spise det til alle måltider. Man skal ikke lave den fejl at tro, at man skal erstatte rugbrød for paleobrød 1:1 – måske kan man godt klemme det ned (jeg tvivler dog på det), men så er man nok rimelig sikker på at tage på. Jeg kan spise 2 skiver til frokost og Henrik kan spise 3 og så er vil altså ret mætte. Vi laver Thomas Rodes opskrift som er let at røre sammen. Vi har ikke ændret på den originale opskrift udover at tilsætte 1 spsk kommen. Det smager utroligt godt sammen med alt pålæg.
1 brød
Det skal du bruge:
- 100 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner
- 100 g mandler
- 100 g valnødder, kan erstattes af hasselnødder
- 100 g hørfrø
- 100 g sesamfrø
- 5 æg
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk kommen
- 2 tsk salt
Sådan gør du:
- forvarm ovnen til 160 grader almindelig ovn
- vej alle de tørre ingredienser af
- tilsæt æg, rør rundt
- tilsæt olie, rør rundt
- bag brødet i en time ved 160 grader
- lad brødet stå lidt i formen, inden det vendes ud
- brødet skal opbevaret i køleskab og kan sagtens fryses
Er man ny på LCHF, skal man måske vænne sig til at spise lidt mere højt belagt end man er vant til. Sørg for at få noget fedt, f. eks. i form af mayo, smør eller avocado til dit smørrebrød, så er du længe mæt. Måske tænker du at 2 skiver paleobrød, der til forveksling ligner 2 halve rugbrød, ikke ser ud af ret meget. Der er dog en verden til forskel.
I forhold til Henriks diabetes 1, oplever han, at paleobrød med pålæg er noget af det, der er aller nemmest at spise – hvis han har en dag, hvor blodsukkeret er svært at tøjle, er det et godt og nemt måltid at spise for at komme tilbage på sporet.
Skriv et svar