Den morgenmad vi laver oftest kommer her – det er intet forkromet eller specielt fancy, det smager bare godt og man føler sig godt fodret af efter sådan en omgang. LCHF-morgenmad er bare bedre 🙂 Efter 50 år med diverse morgenmadsprodukter, synes Henrik nu at han får sin livret til morgenmad hver dag og det er jo ikke noget dårligt udgangspunkt. Han skærer pølserne ud aftenen forinden, så han bare lige skal vælte dem ud på panden. Bollerne som er det seneste skud på stammen, finder du opskriften på her. Vi kører jo denne livsstil på den lange bane. Henrik stopper jo ikke lige pludselig med at have diabetes. Så det betyder en del for ham at hans morgenmad er en nydelse på højde med de andre måltider, – altså er jeg ligeglad med at skulle købe mel i Tyskland, hvis det giver det mest velsmagende LCHF-brød. Men du kan også lave denne opskrift på Flute om til boller, de skal nok blive gode.
1 person(voksen mand med stillesiddende arbejde)
Du skal bruge:
- 2 æg
- 2 brunch pølser
- baconfedt eller kokosolie
Sådan gør du:
- Skær pølserne i skiver og steg dem let i lidt baconfedt
- fordel pølsestykkerne ligelidt på panden og lav plads til at slå 2 æg ud
- slå æggene ud så de flyder ud mellem pølsestykkerne
- når hviden er stivnet nok, vender du hele molevitten på én gang.
- Æggene er færdige når hviden er stivnet og blommen stadig er blød
Hvis du godt kan lide dine æg smilende, så skal du ikke vende æggene. Hvis du har travlt, kan du lægge låg på panden, så størkner hviden hurtigere. Vi synes blommen skal være blød, så den løber lidt ud, når man skærer i den. Vi spiser de forskellige fuldfede oste vi holder af, eventuelt med lidt agurk, radisse eller grøn peber og en klat af Henriks hjemmelavede chili/karry kechup – og så lige en god kop kaffe. Så er man glad i munden 🙂 og mæt heeeele dagen.
Dorrit spiser oftest ½ bolle og 1 æg og 1 pølse – for det mætter super godt.
Fibrene i bollen holder dig mæt lige til frokost.
Kan vi ikke få opskriften på den hjemmelavede ketchup ?
Men her kommer den:
Tomatpasta – en dåse på 140 g
5 spsk æblecidereddike
4 spsk vand
4 spsk sukrin gold
1/4 tsk løgpulver
1/4 tsk hvidløgspulver
Hvis du kan lide den stærk og krydret, så tilsæt også:
1 tsk karry
½ tsk cayennepeber eller et par friske chilier
bland det hele i en gryde, lad det simre 10-15 min ved lav varme, smag til med salt peber og eventuelt mere sukrin, hvis du kan lide din kechup ekstra sød. Hældes på et syltetøjs-glas og opbevares på køl.
Den minder lidt om den karryketchup man kan købe i Tyskland ????
Hej Dorrit
Dine retter ser så lækre ud, så tusind tak for en dejlig side. Er de til en liberal LCHF ?
Og jeg så du købe mel i Tyskland – er det bedre end det vi har herhjemme ? Jeg var lige inde og kigge på den side du linker til og faldt over den hvide stivelse – er den god til LCHF og diabetes ?…det lyder ikke helt som et produkt jeg kan finde magen til herhjemme.
Hej Jette:-)
Vi er nok mere strikse end vi er liberale. Vores opskrifter er regnet ud så de aldrig indeholder mere end 12 g kh pr måltid pr. mand til frokost pr. mand. Morgenmad ligger som regel på 6-7 stykker. Så det giver omkring 30 g kulhydrat pr. dag. Vi trækker dog ikke kostfibre fra i beregningen, så gjorde man det, ville vi nok havne på striks.
Min kæreste er type 1 diabetiker, så alle opskrifter og måltider er regnet minutiøst ud, så han kan dosere sin insulin nøjagtigt. Det har givet ham fantastiske resultater og hans blodsukker er stabilt og ligger på det der svarer til normalt blodsukker.
Jeg er ikke sikker på hvad den hvide stivelse er du har set, men prøv at skrive navnet. så skal jeg sige dig om det er et produkt har prøvet før. Jeg tror melet er ca. samme kvalitet som herhjemme, men det er lidt billigere og så har det også lidt forskelligt andet end man kan købe i DK, så køber jeg stort ind og har til lidt tid. Vi ved jo at vi skal leve sådan her resten af vores liv, så melet skal nok blive brugt 🙂
Meget gode oppskrifter du har, veldig flott at du skriver hvor mye av fett, carbo osv de inneholder, tusen takk. 😉
Mvh Elin Askildsen
Velbekomme Elin, jeg er glad for du kan bruge opskrifterne ☺️