Ethvert LCHF-hjem var vist en version af en meatza. Den er bare nem at gå til, hurtig lave og smager ovenikøbet lidt forbudt af pizza. Et halvt kilo kød/ost og pepperoni svarer til 4 portioner for vores vedkommende og selvom vi kun er 2 i husholdningen, så er den alligevel væk næste dag, fordi den er god i madpakken.
4 portioner
Du skal bruge:
- 500 g hakket oksekød
- 1 frisk chili – kan du hoppe over, hvis du ikke er vild med det
- 1 æg
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 2 spsk ajvar eller sukkereducert kechup – men ajvar er bedst
- 125 g revet cheddar
- nogle skiver pepperoni
- 20 gram rødløg
- lidt frisk basilikum
- kokosfedt eller smør til stegning
Sådan gør du:
- I en skål, bland oksekød, finthakket chili, æg, salt og oregano
- tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
- form en kæmpe bøf ca. 2,5 cm høj – jeg gør det på et skærebræt, dypper hænder en i koldt vand og former den
- brun bøffen på den ene side
- lad den glideover på et skærebræt – tør panden af med køkkenrulle læg den med bunden i vejret ned over bøffen og vip den rundt, så den lander den med den rå side nedad på panden. Det er altså bare min metode, så jeg undgår at brænde mig og få skoldhedt fedt ned ad armene. Måske kender du en bedre metode..
- inden du sætter bøffen tilbage på komfuret skal du lige have topping på
- smør ajvar/kechup ud over bøffen
- fordel osten ovenpå
- fordel pepperoniskiverne ovenpå osten
- drys til sidst med lidt rødløg
- sæt pizzaen tilbage på komfuret og giv den 2-3 min ved rimelig høj varme – nøjagtig nok til at danne lidt stegeskorpe
- sæt den højt oppe i ovnen og giv den 15 min til osten er begyndt at brune lidt i kanten – peperonien vil måske godt løbe af – men så skubber jeg den bare op igen
- meatzaen er nu klar til at blive serveret – pynt med lidt frisk basilikum eller andre friske krydderurter
Vi spiser som regel bare en grøn salat til, jeg synes ikke den kræver det store tilbehør, den har simpelthen så god smag i sig selv – og den gode pizzasmag har heller ikke brug for konkurrence, synes jeg. Det her er for os både hurtig og nem hverdagsmad, men faktisk også en fredags-ret med et godt glas vin til. Du kan vælge chilien fra, hvis du ikke er så glad for det.
Skriv et svar