Hos os er det meget sjældent man ser marmelade på bordet. Det er simpelthen overflødige kulhydrater, – eller sådan prioriterer vi det. Rabarber er ikke en frugt eller et bær, men en grøntsag, så derfor er det også én af de ting, som ofte hører hjemme i det søde køkken, som ikke har en vild agressiv påvirkning af blodsukkeret,. Med kun 3 g kh pr. 100 gram, så er de virkelig nemme at have med at gøre. Vi snakker engang imellem om, hvad Henrik savner i denne livsstil. Lidt syltetøj på morgenbollen med ost, er en af de få ting han nogen gange nævner. I weekenden lavede jeg derfor forsøgsvis en lille portion jordbær- rabarber marmelade, for at teste det på Henrik.
Til ca. 200 gram marmelade:
Du skal bruge:
- 100 gram jordbær
- 125 gram rabarber
- ½ stang vanille, eller lidt vanillepulver
- 1 dl sukrin gold
- 1 tsk chiafrø
- 1 spsk vand
Sådan gør du:
- skyl og skær jordbærene i kvarte
- skyl og skær rabarberen i tynde skiver
- flæk din halve vanillestang på langs
- kom rabarber, jordbær og den flækkede vanillestang i en gryde, tilsæt sukrin gold og 1 spsk vand
- bring det i kog og rør rundt
- lad blandingen simre i 5-10 min til marmeladen har den konsistens du kan lide.
- tilsæt 1 tsk chiafrø, de jævner marmeladen, afgiver ikke smag og ligner mest af alt små frø fra jordbærene
- smag til og tilsæt eventuelt lidt mere sukrin gold
- skold 1-2 små marmelade-glas og og hæld den varme marmelade over i glassene.
Marmeladen skal fryses eller opbevares på køl – bemærk at den har begrænset holdbarhed, da den er lavet uden sukker. Hos os har den nok mest af alt begrænset holdbarhed, fordi den smager mega godt og fordi Henrik, ikke reagerer på 2 tsk marmelade på 2 halve boller med ost og det er jo alt, hvad manden forlanger 🙂
Bollen vi spiste marmeladen på, var burgerbollen bagt som almindelig bolle – jeg lavede 8 stk i stedet for 6 stk, som jeg gør til burgerboller. – Jeg glemte helt det var en LCHF bolle.
Skriv et svar