Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Kålpandekage

04/10/2016 By Dorrit Nørgaard

kålpandekage

Jeg er ved at læse bogen “Tarme i topform” Bogen er en guide til, hvordan man med få anstrengelser og helt almindelig mad kan forkæle de gode tarmbakterier. Bogen indeholder grønne, grove og glutenfri opskrifter. I går skulle jeg prøve at lave en kålpandekage fra bogen, der så ret lækker ud på billedet. Jeg serverede den med lidt bacon på toppen, for at få proteinindholdet lidt op. Men den kan sagtens spises uden bacon.

3 portioner:

Du skal bruge:

  • 6 æg
  • 1 spsk fiberhusk
  • 75 g frisk spinat
  • 1 dl hakket persille
  • 300 g kål – jeg brugte savoykål
  • 50 g forårsløg
  • 6 spsk græskarkerner
  • ½ tsk knivspids (0,25 ml) salt
  • en lille smule revet muskatnød
  • smør til stegning af pandekagen
  • lidt olivenolie til ristning af græskarkerner
  • et drys salt til græskarkerner
  • 75 g rucola
  • 250 g bacon

Sådan gør du:

  • pisk æggene sammen i en skål
  • drys fiberhusk ud over og pisk godt, for at undgå klumper
  • skær spinaten i strimler
  • hak persillen
  • hak forårsløg
  • skær kålen i fine strimler
  • bland grøntsagerne i æggemassen
  • skær bacon i skiver og steg
  • lægges på fedtsugende papir
  • hæld baconfedt af panden og gem det til at stege andre ting i
  • rist kort græskarkernerne på panden, der stadig indeholder lidt baconfedt, de skal begynde at poppe
  • drys græskarkernerne med salt og sæt til side
  • brug samme  pande til kålpandekagen
  • kom en klat smør på panden, eller lidt baconfedt
  • hæld ægge/grøntsagsmassen på panden og steg ved middel varme i 10 min, pas på den ikke bliver for mørk i bunden
  • sæt kålpandekagen under grillen i 4-5 min,
  • til den begynder at få farve
  • hæld kålpandekagen af panden og skær den ud
  • servér med rucola og et drys af ristede græskarkerner og bacon

Kålpandekage

Det var en super lækker kålpandekage. Den lå godt i maven og mættede ret meget, jeg kunne kun spise halv portion. Det er en nem måde at få en masse grøntsager på. Den smagte kun mildt af kål. Man kan bruge alle slags kål, eller lave en kombi af forskellige slags, hvis man skal have ryddet grøntsagsskuffen. Jeg skar en del ned på den angivne mængde af Fiberhusk i  forhold til opskriften. Jeg brugte kun 1/3 af den angivne mængde. Da jeg gerne ville undgå at kålpandekagen blev alt for gummi-agtig. Jeg synes 1 spsk var passende. Kålpandekagen egner sig fortræffeligt til at have med i madpakken. Den vil også være perfekt til morgenmad. Lav den i forvejen lun den lidt, eller spis den kold.Kålpandekage

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 3.276 times, 9 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Frokostret, LCHF, Madpakke, Morgenmad, Ultra hurtigt Tags: æg, bacon, efterår, kål, madpakke, morgenmad, spinat

« LCHF madplan uge 40
Valnøddekage fra Svinkløv Badehotel »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2022 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR