Karry og kylling er bare bedste venner! Jeg plejer at koge kyllingebryst når jeg har tid og fryse det i portioner, så er der kylling til eksempelvis retter som denne her, hvis jeg hellere vil bruge tiden på at sidde på altanen end at stå i køkkenet. Retten er lavet af basis-ting som jeg stort set altid har i køleskabet og den er et hit hos kæresten der elsker alt med karry.
3 portioner
Du skal bruge:
- 300 g kyllinge bryst
- 100 g bacon
- 100 g broccoli
- 50 g cornichoner
- 200 g champignons
- 125 g creme fraiche 38%
- 50 g mayonaice
- 1 ½ tsk dijon sennep
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk sukrin gold
- 1½ tsk karry
- ½ tsk gurkemeje
- salt og peber
- smør til stegning
Sådan gør du:
- kog kyllingebrystet, i ca. 15 min, tilsæt lidt salt eller boullion til kogevandet, lad kyllingen det stå i kogevandet i 10-15 min og trække
- lad kyllingen køle af og skær den i tern
- skær broccolien i meget små buketter
- skær champignon i skiver
- steg baconternene sprøde
- steg champignon i lidt baconfedt tilsat lidt smør, varmen må ikke være for høj, de skal ikke have så meget, da de skal holde deres form og ikke smatte ud i salaten
- de sidste 2 min steges broccolien med, den skal også stadig have bid
- skær cornichoner i ca 0.5 cm tykke skiver
- bland de resterende ingredienser til dressing og tilsæt afkølet kylling og grønt, vend rundt
- spis den pyntet med bacon
Denne salat er genial til madpakken, den kan sagtens laves dagen i forvejen, da den bare bliver bedre af at trække i køleskabet. Du kan spise den ovenpå eighties, eller bare ovenpå et par sprøde salatblade, hvis du vil spare kulhydrater. Der er noget tilfredsstillende ved sammensætningen af karry, kylling, surt, sødt, salt fra baconen og den cremede dressing og man bliver dejlig mæt. I en lidt mindre version, egner den sig også godt til forret.
Skriv et svar