Kødboller i tomatsauce behøver ikke at være en langsommelig og besværlig affære. Disse kødboller tager kun minutter at lave og er saftige og lækre. Chiafrøene i farsen er med til at holde på faconen og man kan ikke smage dem og næsten ikke få øje på dem i det færdige resultat.
3 personer
Til kødbollerne skal du bruge:
- 400 g hakket kylling
- 100 g revet ost, jeg brugte gouda
- ½ dl piskefløde, fløde 38%
- 1 spsk chia frø
- 1 fed hvidløg – presset eller revet
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk peber
- olivenolie til stegning
Til tomatsauce skal du bruge:
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl tør hvidvin – kan erstattes af 1 dl kyllingefond
- 1 fed hvidløg presset eller revet
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 nip cayenne
- 1 tsk sukrin gold
- 1/2 – 1 tsk salt
- peber efter smag
Til squashpasta skal du bruge:
- 750 g squash
- evt. parmesan og frisk basilikum til pynt
Sådan gør du:
- kom alle ingredienserne til kødbollerne i en frostpose
- giv farsen en ordenlig gang massage udenpå posen, så ingredienserne bliver godt blandet sammen
- læg posen i køleskabet og lad farsen trække
- gør din squashpasta klar efter denne opskrift
- tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn
- kom alle dine ingredienser til tomatsaucen i en blender eller blend dem sammen med en stavblender
- tag farsen ud og form dine kødboller jeg lavede 9 stk ud af portionen
- steg kødbollerne kort på panden
- ryst panden ind imellem så de triller rundt og får lidt farve på alle sider
- hæld tomatsaucen over kødbollerne, varm varm saucen op til kogepunktet og sæt panden i ovnen i ovnen i 15-20 min
- tilbered imens din squashpasta efter denne opskrift
- servér kødbollerne med squashpastaen og riv lidt parmesan over
- pynt med frisk basilikum
Hvis du ikke har så meget tid, kan du lave spidskåls-pasta til, det smager også lækkert og er en smule hurtigere end squashpastaen. Kyllingefarsen er let at arbejde med og hvis jeg skulle erstatte den med noget ville jeg vælge kalv og flæsk, da det også har en blød struktur og giver en god konsistens til kødboller.
De ser fantastisk lækre ud.
Det må absolut afprøves.
KH Gitte
God fornøjelse Gitte☺ KH Dorrit