At foreslå en kødløs dag hjemme hos os, er næsten ligeså slemt, som at foreslå at vi skal faste. Men nogen gange kan jeg alligevel godt lave en ret der rammer plet på trods af fravær af kød. Lasagnepladerne er lavet med æg og minder, når man spiser dem, meget om almindelige lasagneplader. Lasagnen er lavet med en lækker sauce fyldt med grøntsager, jeg tilsatte lidt chili, som smager skønt sammen med den milde ostesauce baseret på hytteost og Gouda.
4 portioner
Til lasagnepladerne skal du bruge:
- 4 æg
- 100 g flødeost natural
- ½ dl HUSK, Psyllium-frøskaller
Til saucen skal du bruge:
- 1 dåse hakkede tomater
- 250 g aubergine
- 200 g squash
- 100 g rød peber
- 50 g forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 1 lille stærk chili – kan udelades
- ½ dl rødvin – kan erstattes med grøntsagsboullion
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- salt og peber
TIl ostesaucen skal du bruge:
- 150 g revet Gouda
- 400 g hytteost
Sådan laver du lasagnepladerne:
- tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn
- pisk æg, flødeost og HUSK sammen, – jeg brugte stavblenderen
- hæld massen ud på et stykke bagepapir på en bageplade
- fordel massen jævnt ud over hele pladen
- dæk æggemassen med et andet stykke bagepapir (bare roligt, det hænger ikke i)
- sæt æggemassen i den forvarmede ovn og bag i 15 min
- når æggemassen er færdig kan bagepapiret fjernes fra toppen
- æggemassen skæres ud til lasagneplader efter ønsket størrelse
Sådan laver du grøntsagssaucen:
- skær aubergine, squash, rød peber og forårsløg i tern
- smelt smørret- det skal ikke brune
- sauter grøntsagerne i smørret i ca. 10-15 min, de skal ikke blive brune
- tilsæt finthakket chili, timian og oregano
- imens blendes de hakkede tomater
- hak hvidløgsfeddene fint og kom dem ned til grøntsagerne, når hvidløget afgiver aroma kommes de blendede tomater ned til grøntsagerne
- tilsæt rødvinen
- lad saucen simre i ca. 20 min uden låg, så den tykner lidt
- smag til med salt og peber
Sådan laver du ostesaucen:
- riv Gouda og bland den med hytteosten.
Lasagnen:
- start med et tyndt lag af grøntsagssaucen
- kom lasagneplader på
- kom et lag grøntsagssauce på
- kom et lag ostesauce på
- fortsæt til du ikke har flere lasagneplader
- afslut med at lag af ostesaucen
- lasagnen bages i 45 min ved 200 grader almindelig ovn.
- lad lasagnen “sætte sig” i 5 min inden serveringen
Jeg valgte at købe et stykke Gouda og rive den selv, det er en nem måde at spare kulhydrater på. Når du køber færdigrevet ost er den altid drysset med eksempelvis kartoffelmel eller lignende, for at undgå at den klumper, det er nogle ret trælse kulhydrater at få i regnskabet. Vi spiste lasagnen med en håndfuld ruccola vendt i lidt olie og eddike med et lille drys parmesan. Hører du til dem der ikke kan lide klumperne i hytteost, så kan du bare blende hytteosten. Når du laver grøntsagssaucen er det vigtigt af få den kogt ind, så den ikke er for tynd. Disse lasagneplader optager nemlig ikke væske,sådan som almindelige lasagneplader gør, så er saucen for flydende, risikerer du at din lasagne bliver for våd.
Prøv også min lasagne med skinke som lasagneplader, lasagnen med fisk som lasagneplader.
Data fra Madlog 1 portion uden salat:
Energi: 519 kcal. Protein: 35 g Kulhydrater: 12 g Fedt: 37 g