Mindfulmad.dk

LCHF - sundhed uden afsavn

  • Hjem
  • Om/kontakt
  • LCHF og diabetes
  • Opskrifter

Kødfri Lasagne

22/02/2017 By Dorrit Nørgaard

kødfri lasagneAt foreslå en kødløs dag hjemme hos os, er næsten ligeså slemt, som at foreslå at vi skal faste. Men nogen gange kan jeg alligevel godt lave en ret der rammer plet på trods af fravær af kød. Lasagnepladerne er lavet med æg og minder, når man spiser dem, meget om almindelige lasagneplader. Lasagnen er lavet med en lækker sauce fyldt med grøntsager, jeg tilsatte lidt chili, som smager skønt sammen med den milde ostesauce baseret på hytteost og Gouda.

4 portioner

Til lasagnepladerne skal du bruge:

  • 4 æg
  • 100 g flødeost natural
  • ½ dl HUSK, Psyllium-frøskaller 

Til saucen skal du bruge:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 g aubergine
  • 200 g squash
  • 100 g rød peber
  • 50 g forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 lille stærk chili – kan udelades
  • ½ dl rødvin – kan erstattes med grøntsagsboullion
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber

TIl ostesaucen skal du bruge:

  • 150 g revet Gouda
  • 400 g hytteost

Sådan laver du lasagnepladerne:

  • tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn
  • pisk æg, flødeost og HUSK sammen, – jeg brugte stavblenderen
  • hæld massen ud på et stykke bagepapir på en bageplade
  • fordel massen jævnt ud over hele pladen
  • dæk æggemassen med et andet stykke bagepapir (bare roligt, det hænger ikke i)
  • sæt æggemassen i den forvarmede ovn og bag i 15 min
  • når æggemassen er færdig kan bagepapiret fjernes fra toppen
  • æggemassen skæres ud til lasagneplader efter ønsket størrelse

Sådan laver du grøntsagssaucen:

  • skær aubergine, squash, rød peber og forårsløg i tern
  • smelt smørret- det skal ikke brune
  • sauter grøntsagerne i smørret i ca. 10-15 min, de skal ikke blive brune
  • tilsæt finthakket chili, timian og oregano
  • imens blendes de hakkede tomater
  • hak hvidløgsfeddene fint og kom dem ned til grøntsagerne, når hvidløget afgiver aroma kommes de blendede tomater ned til grøntsagerne
  • tilsæt rødvinen
  • lad saucen simre i ca. 20 min uden låg, så den tykner lidt
  • smag til med salt og peber

Sådan laver du ostesaucen:

  • riv Gouda og bland den med hytteosten.

Lasagnen:

  • start med et tyndt lag af grøntsagssaucen
  • kom lasagneplader på 
  • kom et lag grøntsagssauce på
  • kom et lag ostesauce på
  • fortsæt til du ikke har flere lasagneplader 
  • afslut med at lag af ostesaucen
  • lasagnen bages i 45 min ved 200 grader almindelig ovn. 
  • lad lasagnen “sætte sig” i 5 min inden serveringenkødfri lasagne

Jeg valgte at købe et stykke Gouda og rive den selv, det er en nem måde at spare kulhydrater på. Når du køber færdigrevet ost er den altid drysset med eksempelvis kartoffelmel eller lignende, for at undgå at den klumper, det er nogle ret trælse kulhydrater at få i regnskabet. Vi spiste lasagnen med en håndfuld ruccola vendt i lidt olie og eddike med et lille drys parmesan. Hører du til dem der ikke kan lide klumperne i hytteost, så kan du bare blende hytteosten. Når du laver grøntsagssaucen er det vigtigt af få den kogt ind, så den ikke er for tynd. Disse lasagneplader optager nemlig ikke væske,sådan som almindelige lasagneplader gør, så er saucen for flydende, risikerer du at din lasagne bliver for våd.kødfri lasagne

Prøv også min lasagne med skinke som lasagneplader, lasagnen med fisk som lasagneplader.

Data fra Madlog 1 portion uden salat:

Energi: 519 kcal. Protein: 35 g Kulhydrater: 12 g Fedt: 37 g

 

 

Print Friendly, PDF & EmailPrinter venlig
(Visited 2.252 times, 11 visits today)

Skrevet i: Aftensmad, Comfort food, Hverdagsmad, Kan laves dagen i forvejen, LCHF Tags: aubergine, æg, lchf, squash

« LCHF madplan uge 8/2017
LCHF madplan uge 9/2017 »

Om mig

Jeg blogger om lækker mad, tips, tricks og tanker for alle, der ønsker at begrænse deres indtag af kulhydrater. Det kan være i forbindelse med vægttab, stabile blodsukre for diabetikere, eller bare generelt velvære. Mit håb er at denne side kan være med til at gøre overgangen lettere og mere overskuelig for dem der ønsker sig at følge denne vej.

Read More…




Madplaner

Striks LCHF

Dressing til grill

Tomatdressing

gå til opskrift LCHF hvidt brød

LCHF franskbrød

gå til opskrift Omelet med champignon og ost

Omelet med champignon og ost

gå til opskrift Creme fraiche dressing med purløg og bacon

Creme fraiche dressing med bacon og purløg

gå til opskrift striks cheeseburgersuppe

Striks cheeseburgersuppe

gå til opskrift Lun panini med grønt

Lun panini med grønt - striks

gå til opskrift

Mindfulmad på facebook

WordPress booking calendar

Populære indlæg

Copyright© 2023 · mindfulmad.dk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR