I håber sikkert også på lange, lune, hyggelige grill-aftner. Til grill-aftner hører der også lækre salater. Denne blomkålssalat er tænkt som et alternativ til kartoffelsalat. Den kan laves dagen i forvejen og egner sig fint til at transportere og ikke mindst til madpakken dagen efter.
3 personer:
Du skal bruge:
- 600-700 g blomkål
- 40 g kapers
- 2 tsk dijon sennep
- 3 spsk olivenolie
- 1½ spsk hvidvinseddike
- 1 god håndfuld dild
- 2 spsk mayonnaise – jeg brugte Hellmann´s
- 3 forårsløg
- salt og peber
Sådan gør du:
- Pil blomkålen i små buketter
- kog blomkålen i ca. 4-5 min i letsaltet vand – jeg synes det er bedst når blomkålen stadig har bid
- lad blomkålen køle af
- bland sennep, olivenolie, hvidvinseddike og mayonaise til dressingen. smag til med salt og peber
- når blomkålen er kold hakkes forårsløg, og dild – du skal tage lidt fra til at pynte med
- bland resten sammen med blomkål, kom også kapers i
- hæld dressingen over og vend den rundt i salaten
- pynt med dild og forårsløg
Blomkålen der har en mild næsten lidt sød smag, spiller bare så fint sammen med den salte lidt skarpe smag af dressingen i denne salat. Vi spiste grillede kålpølser til, det var dejlig sommermad
(Visited 4.238 times, 2 visits today)